Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Stegetid: 1-1¼ time Kogetid, sauce: 5 min. Let at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Hamburgerryg i ovn:
1 kg hamburgerryg med ben eller 3/4 kg uden ben
2,5 dl vand
1 dl rødvin
6 skalotteløg
1 stor gulerod
8 enebær
8 peberkorn
2 laurbærblade
Sauce:
stegeskyen
2 dl rødvin
3 spsk cremefraiche 38% eller piskefløde
salt og peber
Ovnfast fad
*
Sådan laves
Hamburgerryg i ovn:
1. Fjern eventuel plastichinde eller net.
Rids fedtlaget let med en skarp kniv.
Læg hamburgerryggen med fedtsiden nedad i et ovnfast fad.
2. Pil skalotteløgene og lad dem forblive hele.
Skræl guleroden og skær den i mønter.
Læg løg og gulerod i fadet.
Kom også enebær, peberkorn og laurbærblade i fadet.
Hæld vand og rødvin ved.
3. Sæt hamburgerryggen i en 250 °C varm ovn i 15 min.
Vend kødet og dæmp varmen til 175 °C og lad det stege videre
¾ time.
Stegetiden forlænges med 10 min., hvis hamburgerryggen har
ben.
4. Læg hamburgerryggen på et varmt fad og dæk med folie.
Si stegeskyen over i en gryde.
Tilsæt rødvin og lad det koge nogle min. for god varme, uden
låg.
Så koncentreres vinsmagen.
5. Rør cremefraiche eller piskefløde i og varm saucen
igennem.
Smag til med salt og peber.
6. Skær hamburgerryggen i ikke for tykke skiver og server
saucen til.
Server pillekartofler og Grønsager, smørdampede, Broccoliterrine eller Broccoli-blomkålsgratin til.
Tips: Kan fryses.
Holdbarhed: 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Hamburgerryg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------