Hamburgerryg er en udskæring af gris, der er saltet og
røget. Udskæringen er af svinekam eller af svineryggen. Hamburgerryg koges og
kan serveres som varm ret. Hamburgerryg spises dog også kold som skiveskåret
pålæg
# Ingredienser
600 g hamburgerryg
2 laurbærblade
1 liter vand
Spidskål:
2-3 små spidskål (ca. 1¼ kg)
4 dl vand
2 tsk groft salt
Sauce:
3½ spsk hvedemel
½ liter mælk
kogelage fra spidskålen, ca. 1½ dl
25 g smør
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
Tilbehør: Kartofler og sennep.
Pynt: Frisk, hakket persille.
* Tilberedning
Kom hamburgerryggen i en gryde sammen med laurbærblade og
vand.
Bring det i kog og kog hamburgerryggen ved svag varme og
under låg i ca. 20 min.
Tag gryden fra varmen og lad hamburgerryggen trække i vandet
i ca. 25 min.
Spidskål: Fjern de yderste blade fra spidskålene.
Flæk hvert kålhoved i 4 stykker på langs.
Fjern stokken og del hvert kvarte kålhoved i 2-3 stykker,
stadig på langs.
Læg kålen i en gryde.
Tilsæt vand og salt og bring det i kog.
Damp kålen ved kraftig varme og under låg i ca. 5 min.
Sauce: Pisk mel og ½ dl af mælken sammen i en tykbundet
gryde.
Tilsæt resten af mælken, kogelage og smør.
Bring saucen i kog under omrøring og kog den ved svag varme,
stadig under omrøring,
i ca. 5 min. Smag til med salt og peber.
Ved serveringen: Skær hamburgerryggen i skiver og anret dem
på et fad.
Tag kålen op i hele stykker med fx en hulske og læg dem i en
varm skål.
Hæld saucen over.
Kokketips:
En sauce, stuvning eller suppe jævnet med hvedemelsjævning
skal koge ved svag varme i ca 5 min.
Det giver den rigtige konsistens – og fjerner smagen af mel.
Undgå klumper i jævningen ved at komme melet i en skål og
røre det sammen med lige så meget væske.
Tilsæt derefter resten af væsken lidt efter lidt.
Se alle de bedste opskrifter med Hamburgerryg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.