Logo

Harefilet med morkel-madeirasauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Harefilet med morkel-madeirasauce 

 
Aftensmad Hovedret. Iblødlægning, morkler: mindst en time Arbejdstid: 30 min.
Kogetid, bouillon: 1 time Stegetid: 10-15 min. Svær at lave. Høj pris. (2-3 personer) 

 
# Ingredienser til Harefilet med morkel-madeirasauce:
1 hareryg af en ung hare (ca. 500 g)
40 g smør
25 g tørrede morkler
1 dl (tør) madeira
salt og peber

 
Vildtbouillon:
10 g smør (knap 1 spsk)
hare-rygben
1 lille gulerod
1 skalotteløg
1 laurbærblad
salt og peber

 
Croutoner:
6 skiver hvidt brød
smør til stegning
*
Sådan laves Harefilet med morkel-madeirasauce:
1. Læg morklerne i blød i lunkent vand ½ time.
Tag dem op, skyl dem godt i koldt vand og læg dem herefter mindst ½ time i madeiraen.

 
2. Skær fileterne fri af hareryggen ved at skære ned midt langs hver side af rygbenet og ud mod siden, så tæt på ribbenene som muligt.

 
3. Skær fileterne i ca 1 cm tykke, skrå skiver.

 
Vildtbouillon:
4. Hug rygbenet over et par gange med en tung, skarp kniv.
Gør grønsagerne i stand og del dem et par gange.
Smelt smørret i en kasserolle og brun først rygbenet, så grønsagerne heri.
Hæld vand ved, så det netop dækker, og kom laurbærbladet i.
Lad det koge for svag varme en time under låg.
Smag til med salt og peber. Si bouillonen.

 
5. Del evt. store stykker morkel en gang, og kog dem 5 min. i madeiraen.
Kom bouillonen i og kog det yderligere nogle min.

 
6. Stik brødet ud med et glas og steg brødcirklerne gyldne på begge sider i smør på en pande.

 
7. Steg harefilet-stykkerne et par min. på hver side i smør på en pande.
Hæld madeira-morkelsaucen over dem og varm retten igennem.

 
8. Anbring croutonerne i et halvdybt fad.
Fordel harestykkerne på hver crouton og hæld madeira-morkelsaucen over og ved.
Server straks med pillekartofler eller Hasselbackkartofler til.


Tips: Saucen kan jævnes let med lidt Maizena udrørt i koldt vand. Den kan også piskes med en spsk smør, straks før den hældes over kød og croûtoner.

 

Se alle de bedste opskrifter med Hare

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.672 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her