Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: ca 1 time Bagetid, kastanjer: ca 25 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. (6 personer)
# Ingredienser til Haregryde med
kastanjer:
1 ung hare (renset vægt ca 1,5 kg)
50 g smør
250 g skalotteløg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
40 g hvedemel (4 spsk)
4 dl (vildt)bouillon
4 dl rødvin
salt og peber
Krydderurtebuket: timian, persille, laurbærblad
Endvidere:
250 g små champignon
300 g kastanjer
30 g smør
Pynt:
1 spsk finthakket persille
Ovnfast fad
*
Sådan laves Haregryde
med kastanjer:
1. Del haren i 2 køller, 2 bove, halsstykke og ryg.
Hug ryggen over på tværs i 2 stykker. Se Hare.
2. Brun kødstykkerne i smør i en stegegryde. Tag dem op.
3. Pil og svits de hele skalotteløg i smørret.
Tilsæt så det finthakkede hvidløgsfed. og lad det svitse med
et øjeblik, dernæst gulerødderne, der er skåret i skiver.
Drys hvedemelet over og rør, til det er opsuget.
4. Tilsæt bouillon og rødvin, krydderurtebuketten, lidt salt
og peber.
5. Læg kødet tilbage i gryden og lad det stå ved svag varme ½-¾ time, til det er næsten mørt.
6. Snit imens et kryds i toppen af kastanjerne, sæt dem i et
ovnfast fad og bag dem ca 25 min ved 200 °C.
Tag dem ud af ovnen og pil skallen og den brune hinde af.
7. Befri svampene for rodskive, skyl dem kort og koldt og
tør dem straks.
Rist dem et par min. i smør på en pande.
8. Tag champignonerne op med en hulske og rist kastanjerne i
smørret.
9. Kom champignon og kastanjer i gryden til kødet og lad
retten snurre 10-15 min. under låg.
10. Fjern krydderurtebuketten, hæld haregryden op i et
halvdybt fad og drys med finthakket persille.
Kartoffelmos eller hvide kartofler er godt tilbehør.
Tips: Kantareller
eller blandede svampe kan erstatte champignon.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Hare
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------