 
 
   
Skønne, ovnbagte havtaske-medaljoner i krydderurte-rasp. Anret
den bagte havtaske på en bund af hønsefrikassé med et drys af sprødstegt skind.
4 personer
 
# Ingredienser 
600 g havtaske-filet u/skind og ben 
½ bdt. persille 
1 bdt. frisk basilikum 
2 fed hvidløg 
2 spsk fint rasp 
 
HØNSE-FRIKASSE: 
2 store kyllingebryster 
100 g champignoner 
2 spsk vindruekerneolie 
2 gulerødder 
2 persillerødder 
1 laurbærblad 
lidt bredbladet persille 
2½ dl indkogt hønsefond (se opskrift) 
2 dl piskefløde 
40 g smør 
salt og peber 
 
DESUDEN: 
2 hakkede tomater u/skind og kerner 
 
* Tilberedning
 
 
1. Drys fisken med salt og peber og stil den køligt. 
Blend krydderurter og rasp sammen til en helt fin 
krydderurte-rasp. Stil til side. 
 
 
2. Tag skindet af kødet og skær det i strimler. 
Skær brystkødet og rodfrugterne i 1 cm store terninger. 
Rist skindstrimlerne sprøde på en tør pande og 
stil til side på fedtsugende papir. 
 
 
3. Hæld det meste fedt fra, vend champignonerne heri, 
tilsæt lidt olie og vend urter og kød i, 
til det tager farve på alle sider. 
Drys med salt og peber. 
 
 
4. Kom laurbær og persille ved og hæld hønsefond på. 
Kog frikasséen i 4 min, hæld fløde på og kom smør ved, 
og kog videre i yderligere ca. 4 min.
 
 
5. Hæld saucen fra og blend den. 
Kom atter saucen ved kød og grønsager, 
varm igennem, vend hakket tomat og 
lidt hakket persille i og smag til. 
 
 
6 Vend havtaske-medaljoner i krydderurte-raspen, 
stil dem i et ildfast fad og bag dem i en forvarmet ovn 
ved 190 °C i ca. 10-12 min. 
Anret den bagte havtaske på en bund af hønse-frikassé 
med et drys af sprødstegt skind. 
 
VINFORSLAG: Hvidvin fra Alsace, gerne en fed Tokay. 
 
Se andre gode opskrifter med Havtaske
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.