Logo

Helstegt oksetyndsteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Helstegt oksetyndsteg 


En god steg er faktisk let mad - det er ikke billig mad - men stegen skal blot steges hel og derefter skæres i skiver. Er kødet af god kvalitet kan det kun gå godt. Hvor meget tid man vil bruge på tilbehør, kan være meget forskelligt. Og selv med enkelt tilbehør af grønsager i sæson eller lækker sauce er det bare så godt.

Til 8-10 personer. Tilberedningstid: ca 2½ time. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
3½ kg oksetyndsteg (mørbradsteg)
salt, peber fra kværn
2 fed hvidløg

 
* Fremgangsmåde:
1. Få slagteren til at fjerne nervestrengen i ryggen.
Gnid stegen grundigt med salt og peber.

 
2. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i snitter på langs.
Lav nogle små lommer i kødet med en spids kniv og stik snitterne ind.
3. Læg stegen på risten over bradepanden med krølfedtet opad.
Sæt stegen i en varm ovn ved 225 °C i et kvarter, til fedtet gyldner.

 
4. Skru ned for varmen til 160°C og steg videre i 1½-1¾ time.
Brug et kødtermometer.

 
5. Når stegen er næsten færdig (se temperaturskemaet nedenfor), tænder man for grillen og lader
fedtet blive sprødt.

 
6. Lad stegen hvile 10-15 min, inden den skæres ud.

 
7. Skær krølfedtet af og læg det til side.
Skær først mørbraden fra.
Følg benet med kniven. Vend stegen og skær fileten fra.

 
8. Skær begge kødstykker i tynde skiver, der lægges på et varmt fad.
Ved serveringen får gæsterne både mørbrad og filet.

 
9. Server med flutes og grønne bønner.

 
Temperaturskema
57 °C - hvis kødet skal være meget rødt, »bleu eller rare«
62 °C - hvis kødet skal være rosa, »saignant eller medium rare«
67 °C- hvis kødet skal være mellemstegt, »à point eller medium«
70 °C - hvis kødet skal være helt gennemstegt, »bien cuit eller well done«

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 11.596 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her