Det gode ved hjemmelavet pizza er, at du selv bestemmer, hvilket fyld der skal på! Gå ikke galt i byen med hjemmelavet pizza, find din yndlings pizza-opskrift her.
Giver 2 pizzaer - 4 portioner
- ½ pizza til hver
# Ingredienser
Lav din egen pizzadej:
25 g gær
5 dl vand (maks. 37 °C)
1 tsk sukker
200 g durummel
450 g pizzamel (tipo 00)
1 spsk groft salt
2 spsk olie
1 dåse (435 g ) hele
flåede tomater, med saft
1 mellemstort løg,
hakket
1 fed hvidløg, fint hakket
2 spsk tomatpasta
1 tsk tørrede
oreganoblade, knust
½ tsk tørrede basilikumblade, knust
1 knivspids malet
sort peber
½ lille rød peberfrugt, uden kerner
½ lille grøn
peberfrugt, uden kerner
4 friske mellemstore
champignon
1 dåse (60 g ) flade ansjosfileter
200 g revet mozzarella ost
40 g friskrevet
parmesan ost
50 g modne oliven uden sten, i halve
* Fremgangsmåde
1. Rør 25 g
gær ud i 5 dl vand (maks. 37 °C).
Tilsæt 1 tsk sukker, 200 g durummel og 450 g pizzamel (tipo
00).
Ælt dejen godt igennem i 5-8 min.
Tilsæt 1 spsk groft salt og 2 spsk olie.
Dejen skal være blød og elastisk - tilsæt evt mere mel, hvis
den er for klistret.
Lad dejen hæve tildækket i 1 times tid.
2. Til saucen,
hakkes tomaterne fint; gem saften.
Varm 1 spsk olie i
en mellemstor kasserolle over mellem varme.
Tilsæt løg; svits i
5 min eller indtil de er bløde.
Tilsæt hvidløg;
svits i yderligere 30 sekunder.
Tilsæt tomater og saft, tomatpasta, oregano, basilikum, ½ tsk sukker, ½ tsk
salt og sort peber.
Bring det i kog over
høj varme; skru ned på lav-mellem varme.
Lad det simre, uden
låg, i 10 til 15 min indtil saucen bliver tykkere, rør jævnligt.
Hæld det i en lille
skål; lad det afkøle.
3. Skær peberfrugten
i 2 cm stykker.
Skær stilkene fra
champignonerne; tør dem rene med et fugtigt køkkenhåndklæde og skær dem i tynde
skiver.
Afdryp ansjoserne.
Bland mozzarella og parmesan ostene i en lille skål.
4. Forvarm ovnen til
230°C.
5. Slå dejen ned.
Ælt kortvarigt på et
let melet underlag for at fjerne luftboblerne; lad dejen stå i 5 min mere.
Flad dejen ud i en
cirkel på et let melet underlag.
Rul dejen ud, start i midten og rul ud mod kanterne, til to 25 cm cirkler.
Læg en cirkel i en
forberedt 30 cm pizzaform; stræk og klap dejen ud til kanten af formen.
Dæk den til og lad
det stå i 15 min.
6. Fordel halvdelen
af saucen jævnt over pizzadejen.
Strø med halvdelen af ostene.
Læg peberfrugt,
champignon, ansjos, og oliven over ostene.
8. Gentag fra punkt
5 med den anden dejcirkel.
7. Bag dem i 20 min
eller indtil den sprøde kant er gyldenbrun.
Skær pizzaerne i både når du serverer den.
Dejen hæver
Æltning af dejen.
Rul dejen ud.
Fordel saucen over
dejen.
Se alle de bedste opskrifter med Pizza
Se alle de bedste italienske opskrifter Her
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------