Mager, mør og meget delikat. I denne opskrift gør kyllingebrystet sig rigtig fint. Dette er absolut en familiefavorit, som naboen også vil elske
• Hvidløg indeholder stoffer som kan hjælpe med at sænke kolesterolindholdet
i blodet.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 25 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 kyllingebryster med skind à ca 125 g
5 dl vand
8 fed hvidløg
6 spsk frisk, hakket persille
1 tsk reven citronskal
1 tsk salt
1 spsk olie
J1 dl hønsebouillon
2 spsk friskpresset citronsaft
citronbåde og persille til garnering
* Tilberedning
1. Bring vandet i kog i en lille gryde og læg hvidløgsfeddene
i med skallen på. Lad koge i ca. 10 min.
Lad hvidløgene dryppe af, pil dem og skær dem i tynde skiver.
Bland skiverne godt med 4 spsk persille, citronskal og salt.
2. Løsn skindet fra kyllingebrysterne, så der dannes en lomme.
Læg ca. 1 tsk af hvidløgsblandingen i hver lomme.
3. Opvarm olien på en teflonpande ved jævn varme og
læg kyllingebrysterne på med skindet nedad.
Steg dem til de er gyldne, ca. 4 min.
Vend kyllingebrysterne og skru ned til svag varme.
4. Læg låg på og steg til de ikke længere er rosa, 10-12 min.
Læg dem på et fad og hold dem varme.
5. Kom resten af persillen, hønsebouillonen og citronsaften
på panden, rør rundt og lad det koge i ca. 1 min.
Hæld skyen over kyllingen og garner med citron og persille.
Server gerne med ris eller pasta.
Tips:
Sådan får du lettest persillen af kvisten:
Saml de små persillebuketter i hånden og
træk dem af, samtidig med at du vrider
kvisten ganske let.
Når hvidløget lægges under skindet
giver det mest smag til kødet.
Spred blandingen ud med fingrene,
men vær forsigtig så skindet ikke går itu.
Hvidløgsspækket kylling:
Pr. portion: Energi: Kcal 133 = kj 554
Kulhydrat 1 g Protein 23 g Fedt 4 g (27%) Fibre 0 g
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.