Logo

Indbagt laks med og cremefraiche-sauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Indbagt laks med og cremefraiche-sauce

 

Indbagt laks med spinat er nemt at tilberede og tager sig flot ud på tallerknerne. Du kan forberede det hele i god tid, så du blot skal bage fisken og varme saucen så det er også nem gæstemad.

4 personer. Er I kun to Indbagt laks med og cremefraiche-sauce, så halver opskriften. Arbejdstid: 50 min. Koge/bagetid: 30 min.

 

# Ingredienser til Indbagt laks med og cremefraiche-sauce:

1 fed hvidløg

salt og peber

500 g laksefilet uden skind

250 g butterdej

1 æg

1 spsk vand

1 knsp salt

500 g frisk eller frossen hel spinat

15 g smør eller 1 spsk olie

 

Sauce:

1 skalotteløg

 

15 g smør eller 1 spsk olie

1 spsk hvidvinseddike

1 dl hvidvin

½ liter cremefraiche 38%

evt. 1-2 tsk lys saucejævner eller majsstivelse

1 potte brøndkarse

*

 

Sådan laver du Indbagt laks med og cremefraiche-sauce:

Anret de friskbagte fiskepakker på varme tallerkener med cremefraiche sauce og pynt evt med lidt frisk brøndkarse.

 

Indbagt laks med og cremefraiche-sauce

1. Skyl og slyng spinaten (frossen spinat optøs og presses fri for væde).

Pil hvidløgsfeddet.

Varm smør eller olie i en santerpande. tilsæt hvidløgsfed og spinat, og varm igennem under omrøring, til spinaten akkurat falder sammen.

Krydr med salt og peber, og bred spinaten ud på en tallerken, så den kan køle af.

 

Indbagt laks med og cremefraiche-sauce

 

2. Skær laksen i 4 stykker, krydr dem med salt og peber, og læg dem med god plads imellem på en bageplade med bagepapir.

Afdryp spinaten på køkkenrulle, og fordel den ovenpå laksestykkerne.

 

Indbagt laks med og cremefraiche-sauce

 

3. Del butterdejen i 4 stykker, og skær 8-9 2½ cm lange snit i hver.

Træk i dejstykkerne, så snittene åbner sig til huller.

Læg et stykke dej over hver portion, og skub kanterne ind under fisken.

Pisk ægget sammen med vand og salt, og pensl dejpakkerne.

Sæt pladen i ovnen ved 225 °C alm. ovnvarme (eller 200 °C varmluft) i 18-20 min. til dejen er gennembagt, og fisken er varm.

 

Indbagt laks med og cremefraiche-sauce


4. Sauce: Sauter finthakkede skalotteløg blanke i en lille gryde med smør eller olie.

Tilsæt vineddike, og kog det helt væk.

Tilsæt vin, og kog det ind til det halve.

Tilsæt cremefraiche, og varm igennem ved middelvarme.

Jævn evt. med lidt lys saucejævner eller majsstivelse udrørt i lidt koldt vand.

Krydr med salt og peber, og tilsæt friskklippet brøndkarse.

 

Tips: Du kan bruge metoden til andre robuste, tykke fiskefileter af fx havkat, hellefisk eller multe.


Kogebog.dk har flere dejlige fiskeretter se selv her 

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 10.150 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her