Logo

Indbagt ricotta med timian

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Indbagt ricotta med timian 

 
Duften af urter blander sig med en blød ost i en seng af luftig dej. Her er alle de bedste opskrifter samlet – og alle med fotos
Forberedelsestid: 30 min. Tilberedningstid: 35 min. Kuverter: 6

 
# Ingredienser
30 g smør
2,5 dl hakkede forårsløg
500 g frisk ricottaost
125 g revet gruyereost
2 let piskede æg
2 spsk hvedemel
1 tsk friskkværnet sort peber
100 g ristede mandelflager
1,2 dl friske timianblade
8 plader filodej
0,8 dl olie

 
* Tilberedning
1. Opvarm ovnen til 210 °C.
Pensl et 32 x 28 cm ildfast fad med smeltet smør eller eventuelt olie.

 
2. Smelt smørret i en lille gryde.
Tilsæt forårsløg og svits dem ved jævn varme i 2 min.
Hæld ricotta, gruyereost, æg, mel, peber og forårsløg i en skål og bland det godt.
Krydr efter smag.

 
3. Bland mandler og timian.
Læg en filodejplade på bordet. Arbejd kun med en ad gangen.
Dæk resten med et rent, fugtigt viskestykke, så de ikke tørrer ud.
Pensl filodejpladen med olie og drys den med en spiseskefuld af mandelblandingen.
Gentag proceduren med resten af dejpladerne og læg de smurte dejplader over hinanden.
Alle undtagen den øverste dejplade drysses med mandelblandingen.

 
4. Fordel ricottablandingen langs den lange ende og rul dejen op, mens enderne bukkes ind.
Læg samlingen ned på fadet og snit den diagonalt med 3 cm afstand.
Bag den i 35 min, eller indtil den er gylden.

 
Prøv sammen med:

Forret: Salami-pastasalat
Dessert: Abrikosknas

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.870 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her