Logo

Kålrouletter med linsefyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kålrouletter med linsefyld 


Kogebog.dk er det bedste sted med tusindvis af gode opskrifter og vejledning til at lave dejlig mad. Fine billeder på alle madopskrifter. Kig og se udvalget 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 30 min. Ovntid: ca 30 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Kålrouletter med linsefyld
1 stort kinakål
Fyld:
150 g grønne linser (ca 2 dl)
2 løg
150 g champignon
1 grøn peberfrugt
1 fed hvidløg
25 g smør
½ spsk friskhakket basilikum eller ½ tsk tørret
½ spsk friskhakket oregano eller ½ tsk tørret
5 tomater (evt. fra dåse)
1 dl bouillon
Ovnfast fad
*
Sådan laves Kålrouletter med linsefyld
1. Løsn kålbladene ved stokken med en lille kniv og kom de 10 største kålblade i en gryde med kogende, saltet vand.
Kog dem småt i 2-3 min., tag dem op og lad dem dryppe af.
De skal bøje nemt, men ikke være slatne.

 
2. Skyl linserne i en sigte under koldt vand og kog dem møre i saltet vand under låg for svag varme i ca 20 min.
Hæld linserne til afdrypning i sigten.

 
3. Sæt ovnen på 200 °C.
Pil løgene og skær dem i terninger.
Befri peberfrugten for frøstol og kerner og skær den i terninger.
Skær rodskiven af champignonerne, skyl dem kort under rindende, koldt vand, tør dem let og skær dem i skiver.

 
4. Varm smørret gyldent i en gryde og svits løg og peberfrugtterninger et par min.

 
5. Kom svampene i gryden og svits yderligere et par min.
Tilsæt knust hvidløg og krydderurter og smag til med salt og peber.

 
6. Fordel fyldet på kålbladene og rul dem sammen.
Er ribben tyk, kan det nederste skæres bort, så rulningen lettes.
Læg kålrouletterne i et smurt ovnfast fad med sammenføjningerne nedad.

 
7. Skold og flå tomaterne og skær dem i kvarte.
(Dåsetomater skal blot dryppe af).
Mos tomaterne med en gaffel og bland bouillonen i.
Hæld tomatblandingen over kålrouletterne.

 
8. Sæt retten i ovnen på midterrillen i ca 30 min.
Dryp med saucen nogle gange under stegningen.
Server et godt brød, fx Grovbrød med kartofler eller Fuldkornshvedebrød, til.

 
Tips: Retten kan laves med hvidkål, så skal bladene koge 3-4 min og ovntiden forlænges til 40 min.
Resten af kinakålen kan anvendes til fx Kinakålsalat.
Kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kål

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 8.012 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her