 
 
   
Aftensmad Hovedret Suppe. Arbejdstid: 40 min. Kogetid: ca 2½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 6 personer. 
   
# Ingredienser
til Kålsuppe med tomat
1 kg oksetværreb eller oksetyndbryst 
1½ l vand 
1½ spsk salt 
6 hele peberkorn 
 
Endvidere:
½ lille hvidkål (ca 400 g) 
250 g rosenkål 
2 porrer 
¼ selleri (ca 100 g) 
500 g tomater (evt. fra dåse) 
Suppevisk: 1 porretop, lidt selleritop, 2 stilke timian, 1
bdt persille 
*
Sådan laves Kålsuppe med tomat
1. Kom kødet i en stor gryde med vandet og bring det i kog. 
Skum suppen og tilsæt salt, peberkorn og suppevisk. 
Lad suppen koge ved svag varme under låg ca 1¾ time. 
 
2. Befri kålen for de yderste grove blade, del den i kvarte
og fjern stokken. 
Snit kålen groft. 
Skær rodskiven af rosenkålen, fjern de yderste blade og skær
rosenkålen i halve. 
 
3. Gør porrerne i stand og skær dem i centimetertykke
skiver. 
Skræl sellerien og skær den i strimler. 
 
4. Tag suppen fra varmen og tag suppevisken op. 
Lad suppen stå, til fedtet har samlet sig foroven. Skum det
af. 
Varm atter suppen til kogepunktet og kom de delte grønsager
i gryden. 
Lad suppen koge småt ½ time under låg. 
Skold og flå tomaterne og kom dem i suppen. 
Dåsetomater skal blot dryppe af. 
Kog suppen yderligere 15 min. og smag til med salt og peber.
 
5. Tag kødet op og træk benene ud. 
Skær kødet i centimeter-store tern og kom dem i suppen.
Server suppen dampende varm med Grahamsbrød
eller Fuldkornshvedebrød
til. 
 
Tips: Grønsagerne kan varieres med gulerødder,
persillerod, savoykål og spidskål. 
Suppen kan koges på oksetykkam eller oksebov. Eller på lam
eller flæsk. 
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Kål
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------