Logo

Kalvelever, helstegt, i gryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvelever, helstegt, i gryde 

 
Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer. 4-6 personer Aftensmad Hovedret.
Arbejdstid: 20 min. Stegetid: ca ½ time

 
# Ingredienser til Kalvelever, helstegt, i gryde:
¾-1 kg hel kalvelever
4 gulerødder
4 porrer
50 g smør

 
Krydderurtebuket:
1 kvist timian eller merian
1 bdt persille
1 laurbærblad

 
Endvidere:
2 dl vand eller bouillon (evt. halvt hvidvin)
1 dl (piske)fløde fra Thise eller Naturmælk
salt og peber
*
Sådan laves Kalvelever, helstegt, i gryde:
1. Skræl gulerødderne og skær dem i ca 3 cm lange, blyantstynde stave.
Gør porrerne i stand og skær dem i centimetersmalle stykker.

 
2. Varm ca halvdelen af smørret op i en stegegryde.

 
3. Befri leveren for hinder og sener, hvis ikke slagteren har gjort det.
Tør den godt og drys den med salt og pe­ber over det hele.

 
4. Brun leveren ved jævn varme på alle sider. Tag den op.

 
5. Varm det resterende smør i gryden og svits grønsagerne.
Krydr let med salt og peber og læg leveren tilbage i gryden oven på grønsagerne.
Hæld vand (bouillon og evt. vin) ved, læg krydderurtebuketten i og lad leveren stege færdig ved svag varme under låg i 15-20 min.
Vend den, når halvdelen af stegetiden er gået.

 
6. Tag leveren op og anbring den på et varmt fad.
Dæk den til, mens saucen tilberedes.

 
7. Si skyen over i en gryde og kog den op med fløde.
Smag til med salt og peber.

 
8. Skær leveren i skiver og anret dem på et varmt serveringsfad sammen med gulerødder og porrer og server saucen til.
Server pillekartofler eller pasta, fx spaghetti, til.
Og smørdampet, helbladet spinat.

 
Tips: Icebergsalat og spinatblade, smørdampede, er også velegnet tilbehør.
Leveren her vil være rosa hele vejen igennem, men ikke rå.
Ønsker man den mere gennemstegt, må stegetiden forlænges med 5-8 min.
Det er vigtigt ikke at stege lever for længe, så bliver den tør og kedelig.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 
Grønsagspuré:
Tag porrer og gulerødder op af gryden og blend dem til en pure med en tilpas mængde stegesky fra gryden.
Eventuelt, men ikke nødvendigvis, også med lidt fløde.
En rest stegesky kan serveres til.

 
Kalvelever, Stegt i ovn:
Efter bruningen kan leveren steges færdig i ovn.
Læg den i en lille bradepande oven på de svitsede urter, hæld lidt vand (vin/bouillon) ved og steg den ½ time ved 180 °C.
Lad den stå tildækket 5 min., før den skæres ud, så varmen når at fordele sig ensartet i leverstykket.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 7.180 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?




Effektiv reklame - klik her