Logo

Kalvesteg og crème brûlée

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvesteg og crème brûlée


Sæt en kalvesteg i ovnen, den passer næsten sig selv. Vi serverer den med en cremet sennepssauce, rösti og bagte løgbåde.

 

Kalvesteg med bagte løg, sennepssauce og Kartoffel-rösti

Arbejdstid: 45 min. Stege/kogetid: ca. 45 min. Kødet er fryse-egnet. 4 personer.

 

# Ingredienser til Kalvesteg med bagte løg, sennepssauce og Kartoffel-rösti:

1 kalvetyndsteg eller -tyksteg (ca. 750 g)

15 g smør og 1 spsk olie

salt og friskkværnet peber

500 g løg (i både)

 

Kartoffel-rösti:

750 g kartofler (skrællede og groftrevne)

ca. 4 spsk olie til stegning

 

Senneps-cremesauce:

1 bæger cremefraiche 38% (200 g)

2-3 spsk dijonsennep

2 tsk friske timianblade

 

Tilbehør: vårsalat

*

 

Sådan laver du Kalvesteg:

Steg: Dup kødet tørt og rids fedtet i tern.

Brun kødet på alle sider på en pande med smør og olie.

Krydr med salt og peber og læg stegen i et ovnfast fad.

Stil fadet i midten af ovnen, tænd på 150 °C og steg ca. 45 min.

(sæt evt. et stegetermometer i midten af stegen og steg til kødet er ca. 60 °C).

Læg løgene i et smurt ovnfast fad, krydr med salt og peber og dæk med stanniol.

Bag dem i ovnen ca. 45 min.

 

Kalvesteg og crème brûlée

Rösti: Bland revne kartofler med salt og peber.

Varm en slip-let pande med 2 spsk olie og læg kartoflerne på panden.

Tryk dem godt til og steg ca. 12-15 min. ved svag varme.

Vend rosti'en ved hjælp af et grydelåg, tilsæt lidt mere olie og steg ca. 12-15 min. på den anden side til kartoflerne er møre.

 

Sauce: Varm forsigtigt cremefraiche, sennep og timian op til kogepunktet og smag til med salt og peber.

Lad stegen hvile i ca. 15 min.

Skær tynde skiver på tværs af kødfibrene.

Anret kødet med bagte løg, salat og sennepssauce og server.

 

Kalvesteg og crème brûlée

 

Crème brûlée med appelsin

Desserten er en lækker crème brûlée med appelsin og sprød karamel.

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: ca. 30 min. Køletid: 2 timer 4 personer.  

 

# Ingredienser til crème brûlée:

½ liter piskefløde

6 æggeblommer (ca. 1 dl)

80 g sukker (1 dl)

1 usprøjtet citron

1 usprøjtet appelsin

2-3 spsk orangelikør

Karamel:

2-3 spsk sukker

*

 

Sådan laver du crème brûlée:

Tænd ovnen på 150 °C alm. ovnvarme.

Varm fløden op, til den næsten koger.

Rør æggeblommerne med sukker, fintrevet skal af citron og appelsin, 2 spsk citronsaft, 3 spsk appelsinsaft og likør.

Rør langsomt den varme fløde i æggemassen og fordel blandingen i 4 små ovnfaste skåle.

Stil dem i et ovnfast fad halvt fyldt med vand og sæt fadet i ovnen ca. 30 min. til cremen akkurat har sat sig.

Stil skålene i køleskab min. 2 timer, så cremen er helt kold.

Dæk dem ikke til, for så vil der komme kondens på cremen.

Tænd grillen i ovnen.

Drys et tyndt lag sukker på overfladen af de bagte desserter og sæt dem under grillen til sukkeret karamelliserer.

Brug alternativt en gasflamme.

 

Se flere 2-retters menuer her 

 

INFO: Crème brûlée er fransk for brændt creme. Kaldes også for Trinity cream. Det er en dessert af fløde pisket med sukker, æggeblommer og vanilje. Denne masse bliver bagt i ovnen i vandbad ved lav temperatur og kølet ned til fast konsistens. Den bliver drysset med sukker og brændt til karamelliseret konsistens fx med en gasbrænder eller ved flambering.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 11.432 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?







Effektiv reklame - klik her