Logo

Krebinetter og kartoffelsalat med ramsløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Krebinetter og kartoffelsalat med ramsløg

 

Her får du en moderne opskrift på skønne krebinetter. Som tilbehør får du ligeledes opskriften på en frisk kartoffelsalat, der giver nyt liv til traditionelle kartofler med sauce. 4 personer

 

# Ingredienser til Krebinetter og kartoffelsalat med ramsløg:

600 g hakket kalvekød eller skinkekød

2 fintsnittede ramsløg eller forårsløg

salt og peber

½ dl rasp

smør til stegning

1 kg kartofler

4-6 fintsnittede ramsløg

1½ dl syrnet fløde

2 spsk eddike

1-2 spsk sukker

2 spsk klippet purløg

2 spsk hakket dild

*

 

Sådan laver du Krebinetter og kartoffelsalat med ramsløg:

Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 min.

 

Bland kødet med ramsløg

Form 4 krebinetter ovale, vend dem i rasp med salt og peber, og steg dem ca. 5 min. på hver side.

Rør fløde, eddike, sukker, salt og peber sammen til en dressing, og hæld den over kartoflerne.

Drys godt med krydderurter og ramsløg.

 

Hvad er forskellen på krebinetter og karbonader?

Et spørgsmål, der ofte opstår, når man taler om krebinetter og karbonader er, hvad forskellen på de to kødbøffer er – og om der i det hele taget er en forskel på de to? Hvor nogle mennesker taler om krebinetter og karbonader som én og samme ting, forveksles de to kødbøffer af andre. 

 

Gode huskeregler:

Karbonader er runde og uden panering.

Navnet "karbonader" stammer fra det italienske ord "carbonata" som betyder kul. Dette skyldes at karbonader oprindeligt blev stegt over kul.

Karbonader bestod oprindeligt udelukkende af hakket svinekød, men laves i dag med alle mulige former for kød, dog primært svine- og kalvekød.

 

Krebinetter er ovale og panerede.

Krebinetter laves primært af svine- og kalvekød.

Krebinetter er oprindeligt en fransk spise, men falder i de fleste danskeres smag. Krebinettens sprøde ydre i kombination med krebinettens saftige, smagfulde indre er noget de færreste kødelskere siger nej til. Men selvom nogle måske forbinder krebinetter med dansk mad, så har krebinetter faktisk sine rødder i det franske køkken.

Navnet "krebinet" stammer fra det franske ord "crépine", som betyder fedtnet. Dette skyldes, at fedtnettet, som er en fedtholdig hinde, der omgiver grisens mave, oprindeligt blev anvendt til at forme franske krebinetter, som består af småkød af svin, kalv og/eller fjerkræ. I dag formes kødfarsen til ovale bøffer og vendes i æg og rasp inden stegning.

 

Ovenstående giver god grund til forveksling af de to bøffer.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 548 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Boller i karry med æbleternBoller i karry er livret for mange. Vi har vendt friske, sprøde æbleterninger i saucen...
• Kødboller i dildsauce med kapers og porrerBoller i karry kender alle, men prøv at servere gode kødboller i dildsauce med kapers. En...
• Stor pandefrikadelle med kartoffelsalatPrøv at stege frikadellefarsen som Em kæmpestor frikadellebøf det er en hyggelig og nem...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os