Logo

Kylling, farseret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kylling, farseret 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 50 min. Stegetid: 1-1¼ time. Svær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.  

 
# Ingredienser til Kylling, farseret
1 friskslagtet kylling (ca 900 g) eller frossen, optøet

 
Fars:
indmad fra kyllingen
200 g flæske- eller kalvesmåkød
25 g valnøddekerner
¾ dl fløde
½ dl portvin, sherry eller bouillon
½ tsk salt samt
peber
4-5 madagascar-peberkorn

 
Endvidere:
25 g smør
2 dl vand
2 dl fløde
1-2 tsk madagascar-peberkorn
salt
Ufarvet bomuldsgarn eller kødnåle
*
Sådan laves Kylling, farseret
1. Gå kyllingen efter for fjerposer, halsårer m.m. Se Kylling.

 
2. Tag brystbenet ud af kyllingen.
Snit med en spids kniv på hver side af brystbenet.
Før kniven langs brystbenets sider helt op til leddet ved vingerne, og vrid brystbenet af.
Sæt ovnen på 160 °C.

 
Fars:
3. Hak indmad og småkød en gang gennem maskinen.
Hak valnøddekernerne fint.
Rør kødet til fars med valnøddekerner, fløde, portvin (sherry, bouillon), salt og peber og evt. knust madagascarpeber.

 
4. Fyld kyllingen med farsen og sy den til med ufarvet bomuldsgarn eller luk med kødnåle.

 
5. Smelt smørret.
Læg kyllingen i en lille bradepande, pensl den med smørret og drys med salt og knust madagascarpeber.

 
6. Hæld vandet ved og sæt kyllingen på ovnens midterrille.
Dryp jævnligt med stegeskyen og steg kyllingen 1-1¼ time.
Stik i låret: når der kommer klar saft ud, er kyllingen færdig.

 
7. Hæld skyen i en gryde og hold kyllingen varm under alufolie.
Varm skyen igennem, tilsæt fløde og smag til med salt og knust madagascarpeber.

 
Anretning:
8. Skær lår/overlår fra og skær eller klip ryggen fra.
Skær vingerne fra i leddet ved kroppen.
Skær det farserede bryst kød i skiver og anret det på et varmt fad sammen med lår og vinger. Server saucen, kartofler og Agurkesalat, blandet eller Courgettesalat til.

 
Tips: Saucen kan jævnes med 1 tsk maizenamel og tilsættes hakket persille i stedet for madagascarpeber.
Svitsede svampe kan også indgå i saucen.
Kyllingen kan også udbenes helt, se Kalkun, udbening af, men så må farsmængden øges med 1/3.
Farseret kylling kan serveres kold som frokostret.
Steg den uden væde og server Avocadopuré til.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kylling

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 8.981 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvem vil du helst have som ny statsminister?







Effektiv reklame - klik her