
 
Krydderier og
krydderurter giver fin smag til det lidt ferske kyllingekød. Perle løg og herbes
de Provence gør denne gryderet til noget specielt. 
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 50 min. Fryseegnet. 
 
# Ingredienser
1 kylling, 12-1500 g
salt og peber 
30 g smør/margarine
eller 
3 spsk olie 
1 tsk herbes de
Provence 
3 fed hvidløg 
4 modne tomater 
2-3 dl hvidvin eller 2-3 dl bouillon 
2 dl piskefløde 
1 lille glas syltede
perleløg 
1 spsk maizenamel 
 
* Fremgangsmåde:
1. Del kyllingen i
mindre stykker, der drysses med salt og peber. 
 
2. Brun kødet i smør
i en tykbundet gryde. 
Pres
hvidløgsfeddene, drys med herbes de Provence. 
 
3. Hæld kogende vand
over tomaterne. 
Lad dem stå et par
minutter. 
Flå dem og skær dem i mindre stykker, der kommes i gryden. 
 
4. Tilsæt hvidvinen.
Læg låg på og lad
retten snurre i ca ½ time, til kødet er mørt. 
 
5. Kom løgene i
gryden sammen med fløden. 
Lad det småkage i
5-10 min. 
Smag retten til. 
Eventuelt kan den
jævnes med maizenamel, der er udrørt i lidt vand. 
 
6. Server bondebrød
til.