 
 
   
Med denne kraftige gryderet kan man stå imod selv de allerkoldeste vinteraftener. Velegnet til familiehygge. Bedst 24 timer i døgnet alle dage.
Forberedelsestid 45 min. Tilberedning 2 timer. Krævende. Til
4 pers. 
 
# Ingredienser
1 kg lammebov, udbenet 
2 spsk olie 
40 g smør 
1 stort løg, finthakket 
3 spsk tomatpuré 
1 spsk hvedemel 
2 store tomater, flåede, befriet for kerner og hakkede 
3 fed hvidløg, hakkede 
1½ liter hønsebouillon (se opskrift) 
1 bouquet garni (se opskrift) 
12 små kartofler 
3 spsk frisk, hakket persille 
 
* Tilberedning
1. Stil ovnen på 200 °C. 
Afpuds kødet for fedt og sener og skær det i 2½ cm tern. 
Varm olien på en pande og brun kødet godt på alle sider. 
Tag det op og stil det til side. 
 
2. Smelt smørret i en stegegryde, der kan tåle at komme i
ovnen. 
Sauter løget heri 5 min ved jævn varme. 
Tilsæt tomatpuré og sauter det med et par minutter. 
Drys mel i og bag det af 2 min. 
Tilsæt tomat og kog 2 min, tilsæt så hvidløg og bland det
hele godt. 
Tilsæt lammekødet og evt. kødsaft. 
 
3. Bring bouillon i kog i en anden gryde og hæld det på
kødet. 
Lad det simre 2 min. og skum skyen et par gange. 
Tilsæt bouquet garni og smag til med salt og friskkværnet
peber. 
Læg låg på gryden og stil den i ovnen 30 min. 
Tag låget af og steg 30 min yderligere. 
 
4. Tilsæt kartoflerne. Kog dem møre, 20-30 min. 
Fjern bouquet garni og drys med persille lige før servering.
 
Se alle de bedste opskrifter med Lammekød
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.