Logo

Lammeryg, helstegt, med sennepssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammeryg, helstegt, med sennepssauce 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 30 min. Udblødning, sennepskorn: ca 112 time. Stegetid: ca 50 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 6 personer.

 
# Ingredienser til Lammeryg, helstegt, med sennepssauce
1 dobbelt lammeryg (ca 2½ kg)
salt og peber
2½ dl bouillon

 
Sennepssauce:
1 spsk hele gule sennepskorn
1 dl halvtør hvidvin
stegeskyen fra lammet
½-1 spsk dijonsennep
50 g smør
salt og peber
1 lille bdt purløg
*
Sådan laves Lammeryg, helstegt, med sennepssauce
1. Sæt ovnen på 225 °C.
Læg sennepskornene i blød i lunkent vand ca ½ time.
Rids ryggens fedtlag i fine striber på tværs og gnid hele ryggen med salt og peber.

 
2. Læg lammeryggen på risten over bradepanden og stil den i ovnen på midterrillen.
Brun ryggen ca 15 min.
Tag den ud og dæmp varmen til 180 °C.
Hæld det afsmeltede fedt i bradepanden fra.

 
3. Hæld bouillon eller vand ved, når temperaturen er dalet og stil atter stegen i ovnen.
Steg lammeryggen 25-35 min. afhængig af fileternes tykkelse.
Bruges stegetermometer, skal kødets midtertemperatur være 65-68 °C, så er kødet let rosa.

 
4. tag lammeryggen ud og læg den på et varmt fad.
Dæk den godt med alufolie og læg et viskestykke over.
Lad stegen stå sådan 8-10 min., før den skæres ud.
Så når varmen at fordele sig ensartet i kødet, og saften bliver, hvor den er.

 
Sennepssauce:
5. Hæld stegeskyen i en gryde og lad den stå lidt.
Skum den for fedt og kog stegesky og hvidvin op under piskning.
Lad det koge uden låg, til der er ca 2/3 tilbage.

 
6. Skær det kolde smør i terninger og pisk dem i den varme sauce.
Lad sennepskornene dryppe af i en sigte og kom dem i saucen.
Krydr med salt og peber og smag til med sennep.
Klip purløgen fint og kom den i saucen lige inden serveringen.

 
7. Skær fileterne løse på hver side af rygbenet med en skarp kniv og skær dem i skiver på skrå.
Læg straks kødet tilbage på ryggen, så det holder sig varmt og ryg­gen ser hel ud.
Server saucen til.

 
Tips: Server kartofler, små kogte gulerødder og majroer til.
Agurkesalat, fransk eller Courgettesalat er også velegnet tilbehør.
Lammeryggen kan spækkes med lidt frisk persille vendt i salt og peber.

 

Se alle de bedste opskrifter med Lam

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 10.026 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her