Logo

Lasagne med spinat og ricotta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lasagne med spinat og ricotta 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 40 min. Kogetid, grønsagsfyld ca 20 min. Kogetid, lasagneplader: 6-8 min. Ovntid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Lasagne med spinat og ricotta
400 g lasagneplader

 
Spinatfyld:
500 g frisk spinat eller 300 g helbladet frossen
300 g ricottaost
½ tsk reven muskatnød
salt og peber

 
Grønsagsfyld:
500 g tomater
1 løg
1 fed hvidløg
250 g champignon
1 courgette
2 spsk olie
1 dl hvidvin
1 tsk fintklippet basilikum
salt og peber

 
Bechamelsauce:
1½ spsk smør
1½ spsk hvedemel
2,5 dl mælk
reven muskat, salt og peber
Endvidere:
1 spsk olie
smør til fadet
1 dl friskreven parmesanost
Ovnfast fad
*
Sådan laves Lasagne med spinat og ricotta
Spinatfyld:
1. Nip spinaten fri for grove stilke og skyl den i koldt vand.
Kom den i en stor gryde med det vand, der hænger ved, og damp den for god varme under låg, til den netop er faldet sammen. Det varer kun få min.

 
2. Tag spinaten op i en sigte og skyl den straks med koldt vand.
Tryk spinaten fri for vand og hak den fint med en skarp kniv.
Frossen spinat skal bare tø op, trykkes godt fri for vand og hakkes fint.
3. Mos ricottaosten og rør den sammen med den hak­kede spinat.
Krydr med salt, peber og reven muskatnød.

 
Grønsagsfyld:
4. Skold og flå tomaterne. Del dem, fjern kernerne og hak kødet groft.

 
5. Pil og hak løg og hvidløg

 
6. Skær rodskiven af svampene. Skyl dem kort i koldt vand, tør dem og hak dem groft.

 
7. Riv courgetten groft.

 
8. Varm olien i en gryde og svits løgene gyldne heri, tilsæt hvidløget og lad det svitse med et øjeblik.

 
9. Kom de hakkede champignon og den revne courgette i gryden og vend dem nogle min, før de hakkede tomater tilsættes.

 
10. Tilsæt hvidvin og krydr med fintklippet basilikum, salt og peber.
Lad grønsagsfyldet koge under låg ved svag varme ca 15 min.

 
Bechamelsauce:
11. Smelt smørret i en gryde og rør melet i.
Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør godt imens.

 
12. Lad saucen koge godt igennem og smag den til med reven muskat, salt og peber.

 
Lasagne:
13. Bring rigeligt, letsaltet vand i kog i en gryde.
Tilsæt en spsk olie og kog lasagnepladerne, nogle stykker ad gangen, 6-8 min.
Tag dem op med en hulske og læg dem på et rent klæde.
Sæt ovnen på 200 °C.
Smør et ovnfast fad eller en lille bradepande godt.
Begynd med et lag lasagneplader, fordel et tyndt lag spinatfyld over og drys med lidt parmesanost.
Læg endnu et lag lasagneplader på, fordel et tyndt lag grønsagsfyld over og drys med parmesanost.
Bliv således ved, til der ikke er mere fyld.
Slut af med et lag lasagneplader og hæld bechamelsaucen over retten.
Drys med den sidste ost.
Sæt fadet i ovnen ca 20 min. ved 200 °C, til retten er gylden.
Server straks.

 
Tips: Se Lasagne, hjemmelavet.
Det er vigtigt at bruge friskreven parmesanost, da den fabriksrevne ost giver en bitter smag. Et helt stykke parmesan, til at rive selv, er meget drøjt, det holder mange måneder, når det opbevares svalt og tørt, og man kan få ganske små stykker.
Ricottaosten kan erstattes af hytteost, men det ændrer smagen lidt.

 

Se alle de bedste opskrifter med Lasagne

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.283 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her