
 
En herlig gryderet til en søndagsmiddag - det bliver en god
dag. Server med kogte ris eller kartoffelmos, evt også en lækker dessert.
Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 35 min. Fryse-egnet. 4
personer. Er I kun to  , så halver opskriften
, så halver opskriften
 
# Ingredienser til Luksusgryde:
600 g mørbrad (okse, kalv eller svin) 
1-2 spsk olie 
25 g smør 
1-2 løg (finthakket) 
2-3 fed hvidløg (finthakket) 
250 g champignon (hele, halve eller kvarte) 
1 rød peberfrugt (strimler) 
¼ liter hvidvin (eller bouillon) 
1 tsk paprika 
½ tsk estragon 
½ tsk timian 
½ tsk basilikum 
¼ liter piskefløde 
50-75 g blåskimmelost eller brie
saucejævner eller majsstivelse 
salt og peber 
Tilbehør: kogte ris eller kartoffelmos 
*
 
Sådan laver du Luksusgryde:
Skær kødet i 2-3 cm tykke skiver/terninger og krydr det med
salt og peber. 
Brun det i en varm stegegryde med olie og smør - gerne a 2
omgange. 
 
Tag kødet op af gryden og steg løgene gyldne og bløde 8-10
min. 
Tilsæt hvidløg, champignon og peberfrugter og steg under
omrøring 5 min. 
Tilsæt vin (eller bouillon) og krydderier og kog det
igennem. 
Tilsæt fløde og ost og giv det et opkog. 
Læg kødet i saucen og varm retten igennem til kødet er
varmt. 
Jævn evt. saucen med saucejævner eller majsstivelse udrørt i
lidt koldt vand. 
Smag til med salt og peber og server med det valgte
tilbehør. 
 
Så bliver det en god dag - server evt en lækker dessert - så
bliver det en ekstra god dag.
 
Her finder du flere opskrifter på dejlige mørbrad. Gå på opdagelse og find
inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer. 
Se
 dejlige desserter her
Giv opskriften din
vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD