Logo

Makrelgryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Makrelgryde

 
Hverdagsfisk i gryde - makrel, sej og sild er velsmagende fiskesorter, som egner sig godt til fiskegryder
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 50 min. Ikke særlig fryseegnet.

 
# Ingredienser
2-4 ferske makrel, efter størrelse
1 løg

1 laurbærblad
½ bdt persille
1 spsk eddike

salt og 5 hele peberkorn
4 store kartofler

4 små porrer
2 spsk olie
½ citron
1 fed hvidløg
2 dl piskefløde
1 bdt dild eller purløg

 
* Fremgangsmåde
1. Fileter makrellerne (eller bed fiskehandleren om at gøre det. Husk at få hoveder og ben med hjem).
Drys fileterne med salt og lad dem trække i 5 min.

 
2. Kog en bouillon af 5 dl vand, de skyllede hoveder og ben, tilsæt et pillet løg i kvarte, laurbærblad, eddike, hel peber og persillekviste.


3. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver.
Rens porrerne og skær dem i ringe.

 
4. Varm olien i en tykbundet gryde.
Læg kartofler, fisk og porrer lagvis i gryden og drys med salt og peber, reven citronskal og presset hvidløg mellem lagene.

 
5. Si fiskebouillonen og hæld den over grydens indhold sammen med citronsaften.

 
6. Læg låg på og lad retten snurre over svag varme i ca 30 min, til alt er mørt og fisken hvid og fast.
Næsten al væden skal være opsuget.

 
7. Klip dilden eller purløg og rør den i fløden, der hældes over retten.
Lad retten varme helt igennem, og server grovbrød til.

 
Tips: Til alle fiskegryder kan man bruge frossen fisk i stedet for den friske.
Resultatet kan - især hvis det drejer sig om en ret krydret ret- blive helt tilfredsstillende. Husk, at fisken ikke skal være helt tøet op, så bliver den slasket. Hvis man bruger fileter, er det bedst at skære dem i bjælker, uden først at skille dem ad.

Til fiskerens gryde er der brugt sej, som er en velsmagende fisk.

 
Kogebog.dk har flere dejlige fiskeretter se selv her 

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.749 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her