 
 
   
Balsamicoeddiken stammer oprindeligt fra egnen omkring
Modena i Italien. Eddiken fremstilles af vin, som gæres og derefter lagres på
fade af forskellige træsorter. Balsamicoeddike har i modsætning til andre
eddiker en lidt sødlig smag. Den lagres i flere år - jo flere år, jo mere
afrundet og aromatisk bliver smagen. 
4 personer.  Kan tilberedes af børnekokke.
 Kan tilberedes af børnekokke.
 
# Ingredienser
500 g kalvelever 
 
Marinade: 
½ dl balsamicoeddike
½ dl vand 
1 spsk friske, hakkede rosmarinblade 
1 tsk finthakkede laurbærblade 
25 g smør 
½ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
 
Grønsager:
25 g smør 
3 løg i halve ringe (ca. 250 g) 
2 røde peberfrugter i halve ringe (ca. 250 g) 
6 små tomater i kvarte (ca. 400 g) 
½ tsk groft salt 
friskkværnet peber 
 
Tilbehør:
800 g kartofler 
 
* Tilberedning
Skær leveren i ca. 1 cm tykke skiver og rens dem for hinder
og evt årer. 
 
Marinade: 
Bland eddike, vand og krydderurter i en plastikpose, egnet
til madlavning. 
Kom leverskiverne i posen og luk den. 
Vend godt rundt og lad leverskiverne marinere i køleskabet i
ca. 1 time. 
 
Lad smørret blive gyldent i en pande. 
Tag leveren op af marinaden. 
Steg leverskiverne ved jævn varme ca. 3 min på hver side. 
Drys med salt og peber og lad leveren hvile tildækket i et
fad i ca. 10 min. 
 
Grønsager: 
Smelt smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden
at det bruner. 
Svits løg og peberfrugter i ca. 2 min. 
Tilsæt tomater, salt og peber. 
Svits yderligere ca. 2 min. og smag grønsagerne til. 
 
Ved serveringen: 
Fordel lidt af de varme grønsager på leverskiverne. 
Server resten af grønsagerne i en skål ved siden af. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Kalvelever
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.