Logo

Nyreragout med melboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nyreragout med melboller 

 
Tilberedes traditionelt af indmad fra friskslagtet kvæg. Denne ragout havde sin faste plads i det folkelige liv på prærien. Skal man tro litteraturen og cowboyerindringerne, jublede kvægarbejderne fra Texas til Canada, når hjerte, lever, milt, nyre, tunge, eventuelt testikler (»prærieøsters«) og hjerne fra et nyslagtet dyr blev bragt direkte til den hollandske ovn for at ende som hverdagsragout.
I denne moderne version, kombineres nyre og kød til en saftig ragout.
4-6 personer – 8 boller

 
# Ingredienser
1 kg oksekød, fx tykkam, afpudset og
skåret i 5 cm store terninger
2 spsk hvedemel
2 spsk smør eller vegetabilsk olie
300 g okse- eller lammenyre, afpudset,
renset for sener og hinder, skåret i terninger
1 stort løg, hakket
5 dl oksebouillon
2 tsk Worcestershire-sauce                
1 visk af friske krydderurter, fx persille, laurbær, timian
salt og friskkværnet sort peber efter smag

 
MELBOLLER MED KRYDDERURTER
200 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
85 g nyrefedt, revet
1 spsk persille, fint hakket
1 spsk frisk timian, nippet
salt og friskkværnet sort peber efter smag
4-6 spsk mælk

 
# Tilberedning
1. Læg kødet i en røreskål.
Drys melet over og vend kødet, til det er dækket.
Sættes til side.

 
2. Opvarm smør eller olie i en stor ildfast gryde
ved middel varme.
Tilsæt kødterningerne i portioner og steg det på alle sider,
til det er brunet.
Hver portion tages op med en hulske, når den er færdig.
Sættes til side.
Tilsæt ekstra olie eller smør om nødvendigt.
Tilsæt nyreterningerne og steg dem på alle sider, til de er brunet.
Tages op af gryden og lægges over til oksekødet

 
3. Kom løgene i gryden og steg dem bløde i 5-7 min.

 
4. Kom oksekødet og nyrerne tilbage i gryden.
Rør bouillon, Worcestershire-sauce, krydderurter, salt og peber i.
Bring det hele i kog, skru ned for varmen, kom låg på og
lad retten simre i 2 timer.

 
5. Efter 1½ time tilberedes melbollerne.
Sigt mel, bagepulver og salt i en stor røreskål.
Rør nyrefedt, persille, timian, salt og peber i.
Tilsæt mælken en spiseskefuld ad gangen under stadig omrøring.
Rør i dejen, til den får en blød konsistens.

 
6. Fjern krydderurtevisken fra gryden.
Ved hjælp af to store skeer formes 8 melboller, som kommes
ned i den simrende ragout.
Læg låget på igen og lad retten simre yderligere 15-20 min,
til melbollerne er hævet. Smag retten til.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv fx:
Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.672 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her