I denne dejlige ret får
svampe lov til at spille hovedrollen. Nem opskrift på oksemedaljoner -
en klassisk bøf og en svampesauce med grønne peberkorn.
Til 4 portioner. Tilberedning:
35 min.
# Ingredienser
500 g kantareller
1 løg
25 g smør
2 spsk grønne
peberkorn (glas)
1 dl hvidvin
2 dl piskefløde
salt og peber
8 okse-medaljoner (a
75 g)
1 spsk olie
½ bundt purløg
* Tilberedning
1. 500 g kantareller gøres i stand, skylles i
rindende vand og duppes godt tørre.
1 løg skæres i små
terninger.
2. 25 g smør varmes op på en pande, og løget
steges glasklart.
Kantarellerne
tilsættes og steger med i 4 minutter.
2 spsk grønne
peberkorn (glas) knuses.
De kommes på panden sammen med 1-2 spsk lage og 1 dl hvidvin, og det koges ind
til det halve.
3. 2 dl piskefløde tilsættes.
Det koges op og
koges ind, til det er cremet.
Smag til med salt og
peber og hold det varmt.
4. 8 okse-medaljoner (a 75 g) drysses med salt
og peber.
På en anden pande
varmes 1 spsk olie op, og medaljonerne steges 3-4 minutter på hver side.
5. ½ bundt purløg snittes fint og kommes i
saucen.
Medaljoner og sauce anrettes på tallerkener.
Energi pr. portion:
35 g protein, 29 g fedt, 2 g kulhydrater = 416 kcal (1748 kJ)
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.