Logo

Osso Buco let og godt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Osso Buco let og godt 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca 1½ time. Middelsvær at lave. Rimelig pris. Fryse-egnet. Skiver af kalveskank. Okseskank kan også bruges. Grydesteges med grønsager, smages til med tomatpuré. Se opskriften her


4 personer.   

 
# Ingredienser til Osso Buco
4 skiver kalveskank (3-4 cm tykke)
2-3 spsk hvedemel
salt og peber
¾ dl olie

 
Endvidere:
2-3 løg
2-3 gulerødder
1 skive selleri (ca 100 g)
3-4 fuldmodne tomater (evt. fra dåse)
2-3 spsk konc. tomatpuré
3 dl hvidvin
1 kvist timian
1 bdt persille
1 laurbærblad
*
Sådan laves Osso Buco
1. Skær et eller to snit i kanten af hver kødskive, så danner de ikke skål under bruningen.

 
2. Vend kødskiverne i salt- og peberblandet mel.
Varm halvdelen af olien op i en tykbundet, gerne flad gryde eller i en lågpande, og brun kødskiverne heri på begge sider. Tag dem op.

 
3. Pil løgene og del dem et par gange eller hak dem meget groft.
Skræl gulerødder og selleri.
Skær guleroden i mønter og sellerien i terninger.

 
4. Varm den resterende olie op i gryden og vend grønsagerne heri, til de er blanke og har taget en anelse farve.
Krydr grønsagerne med salt og peber.
Læg kødet tilbage i gryden. Læg krydderurterne i.

 
5. Hæld hvidvinen ned til kød og grønsager og lad den koge et par min. for god varme uden låg, så alkoholen fordamper.

 
6. Skold og flå tomaterne, hvis der bruges friske.
Skær tomaterne i mindre stykker og kom dem i gryden sammen med den koncentrerede tomatpuré og et par dl vand.
Bruges dåsetomater, kan væden fra dåsen erstatte vandet.
Væden i gryden skal være på højde med kødet, det må ikke svømme.

 
7. Læg låg på gryden og lad retten snurre mør for svag varme, til kødet er mørt.
Ungt kalvekød er mørt på 1 time, kvieskank, som hyppigt sælges som kalveskank, er mindst 1½ time om det. Kødet skal løsne nemt fra benet.


Osso Buco let og godt 

 
Tips: Se også Ossobuco milanese. Spis løse ris, Fettuccine eller anden pasta til.
Eller godt brød, fx Hvedebrød, groft.
Okseskank kan bruges. Så tilrådes det at skifte hvidvinen ud med rødvin. Kogetiden for Osso Buco med okseskank er dobbelt så lang, dvs. mindst 3 timer.
Grønsagerne kan varieres med grønne peberfrugter, blegselleristilke, persillerod eller anden rodfrugt.
Osso Buco kan også mørne i ovnen. Følg opskriften til og med punkt 6., og lad så retten stå 1½ time i ovnen ved 160-170 °C, hvis det er kalv, og dobbelt så længe, hvis det er okse. 
Osso Buco af lam - se Lamme-Osso Buco.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Osso buco

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (11 stemmer)
Siden er blevet set 8.696 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her