Logo

Paella med fisk og skaldyr - bedst på Kogebog.dk 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Paella med fisk og skaldyr - bedst på Kogebog.dk 💘 

 
En klassisk spansk ret, der består af ris og safran, ofte kombineret med kylling, svinekød og chorizopølse, men her anvender vi kun fisk og skaldyr. Navnet kommer af den store pande med to håndtag, som retten traditionelt tilberedes og serveres i.
Forberedelsestid 45 min. Kogetid 45 min. Til 4 personer. Er I kun to 💘 så halver opskriften.

 
# Ingredienser
3 knsp safrantråde
3 spsk olie
1 stort løg, skivet
300 g langkornede ris
3 tomater, flåede, udkernede og groft hakkede
eller 1 dåse a 400 g hakkede tomater, afdryppede
2 fed hvidløg, pressede
5½ dl hønse- eller grønsagsbouillon
300 g muslinger, skrubbede og med skægget fjernet (se nedenfor)
16 store, rå rejer med skal
1 kogt krabbe i skal, renset og skåret i kvarte,
eller 4 kogte krabbekløer i skal (se Kokketips)
300 g små hjertemuslinger og venusmuslinger, grundigt vaskede
150 g faste, hvide fiskefileter, uden skind, skåret i 3 cm stykker
90 g frosne, ekstrafine ærter
1 rød peberfrugt, skåret i 2,5 cm strimler
salt og sort peber

 
* Tilberedning
1. Læg safrantrådene i en lille skål med 2 spsk varmt vand.

 
2. Olien varmes i en stor stegepande, 30-35 cm i diameter, tilsæt løg og
svits 3-4 min, eller til de er bløde.
Tilsæt ris og safran og svits under omrøring i 2 min.
Tilsæt tomater, hvidløg og bouillon og bring det i kog.
Dæmp varmen og rør halvdelen af muslinger, rejer, krabbe, hjertemuslinger og
fisk i sammen med alle ærterne og den røde peberfrugt.
Det krydres godt med salt og sort peber.

 
3. Fordel resten af skaldyrene og fisken øverst i panden,
dæk den med et stykke pergamentpapir og læg låg på.
Kog for svag varme i 30 min, eller til risen er mør og væden absorberet.
Rør ikke i paellaen under kogningen, idet fisken da vil gå i stykker, og
den færdige ret vil se rodet ud.
Er væden absorberet, men risen endnu ikke mør, tilsættes en smule mere vand, og
kogningen fortsættes, til risen er færdig.
Kasser eventuelle muslinger, der ikke har åbnet sig, og server straks.
 
Kokketips: Paella serveres traditionelt direkte fra paelleraen eller panden.
Anvendes en stegepande, kontrolleres om den er tilstrækkelig dyb (3-5 cm) til at rumme væden.
Krabberne renses ved at fjerne mavesækken og de grå, svampede fingre (gæller).

 
Rensning af muslinger
Muslinger skal renses meget omhyggeligt og opbevares i køleskab under et fugtigt klæde.


Paella med fisk og skaldyr - bedst på Kogebog.dk 💘 

Muslingerne renses ved at skrubbe dem med en stiv børste,
så sandet fjernes. Skrab dem om nødvendigt med en kniv.


Paella med fisk og skaldyr - bedst på Kogebog.dk 💘 

Fjern skægget fra muslingerne.


Paella med fisk og skaldyr - bedst på Kogebog.dk 💘 

Kassér alle beskadigede muslinger, muslinger,
der ikke er tæt lukkede, eller som ikke lukker sig,
når de bankes let mod bordet.

 
Se alle de bedste opskrifter på Fisk eller  Skaldyr

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 




Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.660 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her