Logo

Polenta, sprødstegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Polenta, sprødstegt

 
Polenta stammer oprindeligt fra Italien. Det er en grød lavet baseret på majs. Serveres som tilbehør eller hovedret. Dette skal bare prøves.
Til 4 personer. Tilberedningstiden på sprød polenta er ca 3 timer hvoraf arbejdstiden er ca 45 min.

 

 
# Ingredienser til sprødstegt polenta:
1 l vand
1 spsk groft salt
175 g majsgryn (ca. 2,5 dl)
1 dl olie
*

 
Sådan laver du sprødstegt polenta:
Start med at bringe vandet i kog i tykbundet gryde.
Når vandet koger tilsættes salt og majsgryn.
Pisk nu kraftigt et øjeblik og læg herefter låg på gryden.
Polentaen (majsgrøden) skal nu koges i ca 45 minutter.
Husk at røre regelmæssigt i grøden, så den ikke brænder på.

 
Efter de 45 minutter hældes den færdigkogte polenta i en høj form.
Det kunne fx være en brødform.
Afkøl polentaen i køleskabet.

 
Når polentaen er blevet kold skæres den i tykke skiver.
Steg slutteligt polentaskiverne gyldne i olie på begge siden.
Den sprødstegte polenta er nu klar til servering - Bør serveres varm.

 
Tips til polenta, sprødstegt:
Polenta kan sagtens stå for sig selv med fx tomatsauce. Se en opskrift på tomatsauce her.
Det vil også smage godt i en svampestuvning. Find opskriften på lækker svampestuvning her.
Den sprødstegte polenta er også lækker som tilbehør.
Prøv de som tilbehør til lammecurry. Du kan finde opskriften op lammecurry her.

 
Du kan også prøve at smage den kogt til med skyllet, hakket, frisk merian, timian eller sort peber fra kværn.
Eller prøv at drysse revet ost over skiverne af de stegte polentaskiver og grillsteg dem lysebrune.
Eller skære polentaen ud som til fritter - og steg lækre sprøde polentafritter.

 
INFO:
Polenta er en grov eller finmalet tyk grød baseret på majs. Den fremstilles ved at koge den ind til en pasta i vand eller anden væske som fond og kan spises med andre ingredienser, ofte med reven parmesanost.
Polenta stammer oprindeligt fra Italien hvor det var en bonderet. Her blev majsgrøden ofte serveret inden de dyrere kød -eller fiskeretter, for at mætte – lidt ligesom kartoflen i Danmark.
Du kan også prøve det som erstatning for ris, pasta eller kartofler.
Velbekomme, og god fornøjelse.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 9.402 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her