Logo

Pragtfulde pastaretter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Pragtfulde pastaretter


God pasta kan laves i en fart og passer fint ind i en travl hverdag - her får du 4 lette og pragtfulde opskrifter på dejlig pasta og link til mange flere nederst i artiklen

 

Indholdsfortegnelse:

Pasta med chorizo, peberfrugter, artiskok og oliven

Pasta med røget laks, chili, ricotta, forårsløg og citron

Pasta med squash, hvidløg og bacon

Spinatpasta med stegt kylling, grøn sauce og mozzarella

 

Pasta med chorizo, peberfrugter, artiskok og oliven

4 personer. Er I kun to Pragtfulde pastaretter, så halver opskriften. Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 15 min.

 

# Ingredienser:

2 løg

1-2 røde

snack-peberfrugter

1 spsk olie

100 g chorizopølse

1 fed hvidløg

1 dåse artiskokhjerter

75 g sorte oliven

1 lille bundt persille

400 g spaghetti

*

 

Sådan laver du retten:

Hak løgene, og skær peberfrugterne i strimler.

Svits dem i olien i en gryde.

Skær chorizopølsen i skiver, og svits dem sammen med løg og peberfrugter i et par min.

Hak hvidløgene fint.

Skær artiskokkerne i både.

Dryp de sorte oliven af.

Hak basilikumbladene groft.

Vend hvidløg, artiskokker, oliven og basilikum i saucen, og skru ned, så den kun simrer.

Kog spaghettien i en stor gryde letsaltet vand efter pakkens anvisning.

Dryp den af i en sigte, og vend den med saucen.

Server med det samme.

 

Pragtfulde pastaretter

 

Pasta med røget laks, chili, ricotta, forårsløg og citron

4 personer. Er I kun to Pragtfulde pastaretter, så halver opskriften. Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: ca. 15 min.

 

# Ingredienser:

200 g røget laks i skiver

1 rød chili

1 citron (øko)

150 g ricotta

1 bundt forårsløg

5 spsk olie

400 g sommerfugle

*

 

Sådan laver du retten:

SKÆR laksen i tykke strimler, og forårsløgene i skiver.

Hak chilien fint, og riv citronskallen.

Kog pastaen i en stor gryde letsaltet vand efter pakkens anvisning.

Lun olien på en stor pande eller i en tykbundet gryde ved middelhøj varme.

Tilsæt forårsløg, citronskal, 2 spsk citronsaft og ½ dl pastakogevand.

Det skal ikke koge, men kun være lunt.

Dryp pastaen af i en sigte, og vend den i den lune citronolie.

Vend forsigtigt laks og ricotta i pastaen, til det hele er blandet godt sammen.

Server med det samme.

 

Pragtfulde pastaretter

 

Pasta med squash, hvidløg og bacon

Retten er krydret med frisk oregano du kan også bruge frisk rosmarin.

4 personer. Er I kun to Pragtfulde pastaretter, så halver opskriften. Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: ca. 15 min.

 

# Ingredienser:

2 løg

125 g bacon i skiver

4 spsk olie

2 squash

2 fed hvidløg

1 håndfuld frisk oregano

400 g små fuldkornshorn

100 g friskrevet parmesan

*

 

Sådan laver du retten:

HAK løgene, og skær baconskiverne i terninger.

Svits begge dele i olien i en gryde.

Skær squashene i korte, tykke strimler, og skær hvidløgsfeddene i tynde skiver.

Svits dem med løg og bacon i 5 min.

Hak den friske oregano groft, og vend den i gryden.

Kog pastaen i en stor gryde letsaltet vand efter pakkens anvisning.

Dryp pastaen af i en sigte, og vend den sammen med løg og squash.

Server pastaen med det samme med et drys revet parmesanost.

 

• Tips: Skær squashen i strimler, så der er lidt grønt på alle stykker: Skær først squashen i skiver på ½ cm's tykkelse. Lav små stabler af squashskiver, og skær dem i strimler på samme tykkelse som skiverne.

 

Pragtfulde pastaretter

 

Spinatpasta med stegt kylling, grøn sauce og mozzarella

4 personer. Er I kun to Pragtfulde pastaretter, så halver opskriften. Arbejdstid: 35 min. Koge/stegetid: 8-10 min.

 

# Ingredienser:

Grøn sauce:

200 g frisk spinat

1 bundt basilikum

1 fed hvidløg

5 spsk olie

salt og peber

 

Tilbehør:

2 kyllingefileter

1 spsk olie

500 g frisk spinatfettuccine eller 400 g tørret

250 g små mozzarellaoste

*

 

Sådan laver du retten:

Skyl spinaten, og kom den i en gryde med det vand, der hænger ved.

Kog spinaten, til den falder helt sammen, og lad den køle lidt af.

Pluk basilikumbladene, og hak hvidløgsfeddet fint.

Blend spinat, basilikum, hvidløg og olie sammen til en grøn sauce, og smag til med salt og peber.

Skær kyllingefileterne i strimler, og brun dem på en varm pande med olie.

Krydr med salt og peber.

Læg pastaen i en stor gryde kogende, letsaltet vand, og rør rundt (se tips).

Dryp pastaen af i en sigte, og dryp også mozzarellakuglerne af.

Vend pastaen med den grønne sauce og mozzarellaen.

Drys kyllingestykkerne over, og server straks.

 

• Tips: Frisk pasta bliver bedst, hvis du bruger en meget stor gryde kogende, letsaltet vand, så den hurtigt kommer i kog igen.

Pastaen er ofte færdig, så snart den har kogt op, men smag dig altid lidt frem, så du får pasta med let bid.

Frisk pasta kan have klistret sig lidt sammen i pakke.

Det løsner sig ikke op i vandet, så for at undgå en stor klump, er det bedst at rede pastaen lidt ud, inden du kommer den i vandet.

 

Her finder du flere opskrifter på dejlige pastaretter. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.

Giv opskriften din vurdering. ... Vælg hvor mange smileys opskriften skal have og klik knappen.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.190 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pastasalat a la NicoiseEn dejlig fyldig pastasalat med tunfisk. Server som hovedret til 2 personer. Er du alene...
• Pasta med svampesauceEn dejlig sensommerpasta med friske svampe. Nyd den med en frisk salat af rucola vendt med...
• Pastasalat med rejer og blomkålEn rest pasta fra aftensmaden kan blive en dejlig frokostret eller bruges på en buffet....
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os