Logo

Ratatouille - Let og lækkert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ratatouille - Let og lækkert 

 
Her får du ratatouille i flere spændende udgaver. Fx Courgetter med olivenfyld, Kold ratatouille-terrin, Rissalat med ratatouille eller Ratatouille-omelet
Forberedelse: 15 min. Tilberedning: 1 time. 6 personer.

 
# Ingredienser
½ kg aubergine
½ kg courgette
½ kg røde peberfrugter
½ kg tomater
4 løg
4 fed hvidløg
2 spsk olie
1 stilk timian
1 laurbærblad
salt og peber
1 lille dåse kikærter
1 håndfuld basilikumblade
1 citron
1 stilk mynte

 
* Tilberedning
Skyl og tør auberginer, courgetter, peberfrugter og tomater.
Skær auberginer og courgetter i 1 cm skiver.
Halver peberfrugterne, fjern kerner, og skær dem i skiver.
Skær tomaterne i store stykker.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
Pil hvidløgene, og hak dem. Sæt til side.

 
Krydr auberginerne med salt og peber, og brun dem på en
grillpande smurt med en anelse olie.
Tag dem af panden, og sæt til side.
Brun courgetterne på panden. Tag dem af panden, og
gør det samme med peberfrugterne.

 
Varm resten af olien i en stegegryde, og steg løget 5 min,
indtil det begynder at brunes. Rør af og til.
Tilsæt tomater, og steg 5 min.
Tilsæt de øvrige brunede grønsager.
Bland det sammen, og tilsæt timian og laurbærblad.
Smag til med salt og peber.

 
Lad det stege for svag varme uden låg 30 min.
Rør rundt indimellem. Hæld vandet fra kikærterne, og
tilsæt dem sammen med hakket hvidløg.
Steg yderligere 5 min. Smag til om nødvendigt, og
fjern timian og laurbærblad.
Tilsæt basilikumblade, og rør det sammen.
Server straks med ris, pyntet med citronbåde og en stilk mynte.

 
Courgetter med olivenfyld
Skær 10 sorte oliven i tern, og kom dem i grønsagerne.
Servér i udhulede dampede courgetteskaller.

 
Kold ratatouille-terrin
Pisk 6 æg, og tilsæt dem til de afkølede grønsager.
Hæld blandingen i en terrin og bag den i ovnen ved middel
varme 45 min. Servér afkølet.

 
Rissalat med ratatouille
Kog 150 g basmatiris. Køl dem ned, hæld vandet fra,
og kom dem i en skål. Tilsæt den kolde ratatouille, og
drys med hakket basilikum.

 
Ratatouille-omelet
Pisk 8 æg med lidt salt, peber og 6 hakkede stilke purløg.
Steg omeletten på en pande med olie, og
fyld med den afdryppede ratatouille.

 
INFO: Ratatouille er en traditionel fransk provencalsk sammenkogt ret af tomater, løg, courgetter, peberfrugter og auberginer, som sauteres i olie.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Forretter  Suppe  Hovedret  Tilbehør  Desserter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 851 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Drikke
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her