Logo

Ris med krabbe og muslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ris med krabbe og muslinger 

 
Skaldyr er ideelle sammen med ris. Muslinger og krabbe giver denne krydrede ret smag og konsistens.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 10 min.

 
# Ingredienser
300 g langkornede ris
175 g hvidt krabbekød, frisk, på dåse
eller frossent (optøet hvis frossent), eller
8 surimistænger, optøede hvis frosne
2 spsk sesam- eller majsolie
2½ cm frisk ingefær, revet
4 forårsløg, i tynde, skrå skiver
125 g sukkerærter, skåret i 2-3 stykker
½ tsk gurkemeje
1 tsk stødt spidskommen
400 g muslinger på dåse, afdryppede,
eller 350 g frosne, optøede
1 dåse a 425 g bønnespirer, afdryppede
salt og peber

 
* Tilberedning
1. Kog risene i kogende, letsaltet vand efter anvisningerne til 'Kinesiske, stegte ris' (se opskrift).

 
2. Tag krabbekødet ud, hvis frisk krabbe anvendes, og pil det i flager.
Eller skær surimistænger i 3-4 stykker.

 
3. Varm olien i en forvarmet wok og lynsteg ingefær og forårsløg i 1-2 min.
Tilsæt sukkerærter og svits 1 minut.
Drys gurkemeje og spidskommen over, salt og peber efter smag. Rør det godt sammen.

 
4. Tilsæt krabbekød og muslinger og lynsteg i 1 minut.
Rør kogt ris og bønnespirer i og lynsteg i 2 min, eller til det er varmt og godt blandet.

 
5. Smag om nødvendigt retten til med salt og peber og server straks.

 
Næringsindhold:
Kalorier 336. Sukker 4 g. Proteiner 32 g. Fedt 10 g. Kulhydrater 33 g. Mættede fedtsyrer 1 g.


Ris med krabbe og muslinger

Ris med krabbe og muslinger

Ris med krabbe og muslinger 


 
Kokkens tip
Kogt krabbe tilberedes sådan: Vrid ben og kløer af, knæk dem med en kraftig kniv og tag kødet ud med et spid. Fjern og kasser gæller og løft underskjoldet af. Fjern mavesækken.
Træk det bløde kød af skjoldet. Skær kroppen op og tag kødet ud med et spid.

 
Surimi sælges i Danmark og i Vesten generelt under navnet crab sticks, crab fish "krab" og lignende. Det bruges i stedet for krabbekød i fx skaldyrssalater og på pizzaer. Det sælges som lyserøde eller orangerøde stave/stykker med et hvidt indre.

 
Se alle de bedste opskrifter med Wok

Se alle de bedste opskrifter med Ris

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.498 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her