Logo

Stegt lever med æbler, løg og balsamico

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Stegt lever med æbler, løg og balsamico

 

De fleste af os har et forhold til stegt lever – uanset om vi egentlig har smagt det eller ej. Desværre har det fået et blakket ry som en ret, som kun bør serveres, når nogen skal straffes… Og det er ærgerligt, for lever har en fantastisk aromatisk smag og masser af tekstur, når bare det bliver lavet rigtigt. Denne simple opskrift er et godt bud på en måde at bringe leveren tilbage som en vaskeægte vinderret.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

 

# Ingredienser til stegt lever med æbler, løg og balsamico:

800 g kalvelever

4 skalotteløg

4 syrlige æbler

1 dl balsamico

1 spsk honning

3 rosmarinstilke

100 g smør

3 spsk olie

lidt havsalt og friskkværnet peber

*

 

Sådan laver du stegt lever med æbler, løg og balsamico:

Puds kalveleveren lidt af om nødvendigt afhængigt af hvor 'reelt' et stykke, du har købt. 

Skær kalveleveren i skiver af ca. 2-2,5 cm tykkelse.

 - De skal veje 170-200 g pr. stk.

 

Skær løgene i fine ringe eller skiver.

Skær hvert æble i seks både og fjern kernehuset.

Træk bladene af rosmarinstilkene og hak dem fint.

Varm en stor pande godt op, til den er rygende varm. 

Kom olie og 20 g smør på panden efterfulgt af de fire skiver kalvelever.

Krydr dem med salt og peber. 

Steg leverstykkerne af ved kraftig varme til de har fået en flot mørkebrun stegeflade.

Ca 4 minutter på hver side, så får du dem rosa. 

Tag dem af og lad dem hvile på en varm tallerken, imens du bruner løgene i halvdelen af smørret, der er tilbage.

Når løgene er næsten færdige, skraber du dem sammen på panden og steger æblerne ved siden af.

Når æblerne har fået stegefarve, kommes rosmarin, balsamico og honning på.

Kog det kort igennem til en sirup og smag til med salt og peber.

Fordel æbler, løg og stegesirup ud over den stegte kalvelever og server straks. 


Her finder du flere opskrifter på dejlige leverretter. Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.  

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 404 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalvelever med selleri-kartoffelmos Kalvelever er billig mad og samtidig en fantastisk delikatesse. Kødet skal steges...
• Kalvelever i fadKalvelever er en billig råvare, som tilmed er sund. Her er leverskiverne bagt i ovnen med...
• Stegt kalvelever med løg og krydderurtemarinadeKalvelever er nemt at tilberede, og smager skønt, når det er stegt rosa. Med durummel...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os