Logo

Sur-sød nakkekam

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sur-sød nakkekam

 
Nakkekam/filet i hjemmelavet marinade, kogt med øl og serveret med stegte æbler. Vidunderlig ret på hyggelige weekendaftener. Se opskriften her.
Sursød nakkekam bliver meget mør efter marineringen.
Til 6-8 personer. Tilberedningstid: ca 1½ time + marineringstid: 1 døgn.

 
# Ingredienser
1½ kg nakkekam/filet uden ben og svær
4½ dl eddike
2-3 løg

2 tsk salt
2 laurbærblade
6 hele peberkorn
2 syrlige æbler
50 g rosiner

25 g mandelflager
25 g smør

1 flaske øl
evt. maizenamel
farin

 
* Tilberedning
1. Læg kødet i en gryde eller skål og hæld det over med 2½ dl eddike og så meget vand, at det dækker.
Læg låg over og lad det stå koldt natten over.

 
2. Hæld lagen fra og læg kødet i en gryde sammen med tynde skiver af de pillede løg.
Hæld 2 dl eddike over og så meget kogende vand, at det dækker.
Lad det koge op og skum så med en hulske.

 
3. Skru ned for varmen, tilsæt salt, laurbærblade og hel peber.
Lad kødet simre under låg i ca 1 time.
Lad det stå i gryden.

 
4. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær frugten i terninger, der svitses kort i smørret sammen med rosiner og mandelflager.
Tilsæt ca 3 dl af kogelagen og derefter øllet.
Lad saucen koge lidt ind.
Den kan evt. jævnes med 1-2 spsk maizenamel, der er udrørt i koldt vand.
Smag saucen til med lidt farin; den skal smage sur-sødt.

 
5. Skær kødet i skiver, der anrettes på et fad med den sur-søde-sauce over.
Retten serveres med brasede eller alm. kogte kartofler til.


Se alle opskrifter med kartofler HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.681 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her