Logo

Sursød svinekødsgryde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sursød svinekødsgryde

 

De store, kinesiske svampe gør denne sursøde gryderet til noget helt specielt; men den smager også dejligt med markchampignon.

Vi kan lære meget af det kinesiske køkken, der lægger megen vægt på, at maden er en lige så stor fryd for øjet, som den er for ganen.

Til 4-5 personer. Marineringstid: 1 time. Tilberedningstid: ca 1 time. Fryseegnet.

 

# Ingredienser

750 g svinekød (fx skinkekød)
2 spsk eddike

3 spsk soya sauce
4 spsk olie

4 dl bouillon (af terning)
3 gulerødder

1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
2 porrer

12 frosne mini-løg
½ salatagurk

20 g tørrede sorte svampe eller 150 g friske markchampignon

salt og peber

1-2 tsk honning

2 tsk maizenamel

 

* Fremgangsmåde:

1. Skær kødet i mindre firkanter, der lægges i en skål.

 

2. Rør en marinade af eddike, soyasauce, 2 spsk olie og 1 dl bouillon.
Hæld den over kødet, der dækkes til og stilles køligt.

 

3. Skrab gulerødderne og skær dem i tynde skiver eller stave.
Rens peberfrugterne og skær dem i strimler eller terninger.

Skyl porrerne grundigt og skær dem i ringe.

Læg evt. de tørrede svampe i blød i koldt vand.

 

4. Tag kødet op med en hulske og dup det tørt i køkkenrulle.

Brun det i en gryde i 2 spsk olie.

Drys med salt og peber.

Hæld resten af bouillonen over og lad det koge under låg, til kødet er næsten mørt.

 

5. Kom mini-løgene i gryden sammen med marinaden.

Derefter tilsættes de rensede grønsager, der skal koges møre, men ikke bløde.

6. Til sidst kommer man enten udblødte kinesiske svampe eller rensede markchampignon i gryden.

De skal være skåret i mindre stykker.

Agurken skæres i tynde stave, som kun skal have et par minutter i gryden.

 

7. Jævn saucen med maizenamelet, der er udrørt i ganske lidt vand.
Smag saucen til med honning og evt. mere salt.

 

8. Bedste tilbehør er kogte glasnudler.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.703 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?