Logo

Svinehjerter med æbler og svesker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Svinehjerter med æbler og svesker 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: ca 1½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.  

 
# Ingredienser til Svinehjerter med æbler og svesker
2-3 svinehjerter (ca 750 g i alt)
1 syrligt æble
12 ubehandlede svesker uden sten
salt og peber
30 g smør
2 dl bouillon
1 spsk hvedemel
1 dl fløde
evt. kulør
Kødnåle eller ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Svinehjerter med æbler og svesker
1. Skær hjerterne helt op og fjern årestammerne.
Skyl hjerterne fri for størknet blod i koldt vand.
Tør dem med køkkenrulle.
Skræl kun æblet, hvis skrællen er grov. Skær det i både.
Læg æblebåde og svesker inden i hjerterne.
Drys med salt og peber og luk med kødnåle eller ombind med bomuldsgarn.
Hjerterne skal genvinde faconen.

 
2. Varm smørret i en tyk- bundet gryde og brun hjerterne på alle sider.
Hæld bouillon ved og dæmp varmen.
Lad hjerterne stege møre under låg, ca 1½ time.
Hvis der fordamper meget væde, må der tilsættes lidt vand.

 
3. Tag hjerterne op og hold dem varme tildækket.
Rør hvedemel og fløde sammen og pisk det i skyen.
Lad saucen koge småt nogle min.
Smag til med salt og peber og farv evt. med lidt kulør.

 
4. Fjern kødnåle eller bomuldsgarn og skær hjerterne i skiver.
Læg dem i et halvdybt fad og hæld saucen over.
Server straks med Kartoffelmos eller Kartofler, kogte og fx Ribsgelé.

 
Tips: Sveskerne kan udblødes et par timer i lunkent vand, det gør dem blødere.
Ekstra æblebåde og svesker kan stege med i gryden og serveres til.
Kan fryses. Holdbarhed: 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Svinehjerter

 

Se alle de bedste opskrifter med Svinekød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.938 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her