Logo

Vildand, grydestegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Vildand, grydestegt 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 30 min. Stegetid: 1-1½ time. Let at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 
4 personer.

 
# Ingredienser til Vildand, grydestegt
2 vildænder (gråænder à ca 1 kg)
salt og peber
50 g smør til stegning

 
Sauce:
3 dl fløde, gerne halvt (vildt) bouillon
1 spsk hvedemel
rønnebær- eller ribsgelé
*
Sådan laves Vildand, grydestegt
1. Gå vildænderne efter for rester af indmad og fjerposer.
Gnid ænderne fri for dun med et fugtigt klæde. Tør dem.
Drys de istandgjorte ænder ind- og udvendigt med salt og peber.

 
2. Smelt smørret i en tykbundet gryde og brun vildænderne på alle sider.
Hæld halvdelen af fløden (bouillonen) ved, læg låg på gryden og lad ænderne stege møre ved svag varme, 1-1½ time under låg, afhængigt af ændernes alder.
Vend ænderne, når halvdelen af stegetiden er gået.
Når lårene løsner let, er vildænderne færdige.

 
3. Tag vildænderne op og hold dem varme under alufolie og/eller i en lun ovn.

 
Sauce:
4. Skum stegeskyen for fedt.
Kom resten af fløden (bouillonen) i gryden og kog det sammen med stegeskyen nogle min.
Si skyen og kom den tilbage i gryden.
Rør melet glat med lidt koldt vand og pisk denne jævning i den kogende stegesky.
Lad saucen koge godt igennem ved svag varme et par min.
Smag til med salt, peber og gelé.

 
5. Server ænderne i halve eller kvarte.
Hæld gerne lidt sauce over hvert stykke inden servering og server resten til.

 
Tips: Server små, kogte kartofler til.
Kantareller, ristede, Champignon, smørsauterede og Rødbedesalat, varm er ligeledes godt tilbehør.

 
Vildand stegt i ovn:
Gnid de istandgjorte ænder ud- og indvendigt med salt og peber og læg dem på risten over bradepanden med brystet nedad.
Sæt dem i en godt varm ovn, 225 °C, i 20-25 min, vend dem og giv dem lige så længe på den anden side.
Lad dem hvile tildækket på et varmt fad i 15 min, evt. i en lun ovn.
Gamle vildænder egner sig ikke til stegning.
Har du ovngrill, kan ænderne sættes på spiddet i forlængelse af hinanden og grilles 35-40 min. på roterende spid, ikke alt for tæt på grillelementet.
Lad dem hvile løst tildækket på et varmt fad i 10-15 min.
Efterhviletiden er vigtig, den er en del af stegeprocessen.
Gamle vildænder egner sig ikke til grill.

 
Se de bedste opskrifter med Vildand

 

Se alle de bedste opskrifter med Vildt

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 11.307 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her