Logo

Æblekompot med vin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblekompot med vin

  

For min skyld er smukke rå æblestykker dejligt nok, men æblekompot med lidt hvidvin og lidt flødeskum - det bliver til en nem og meget elegant dessert. Brug samme opskrift til pærer eller ferskner.

Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Kogetid: 10 min. Køletid: 1 time. Fryseegnet

 
# Ingredienser
4 store æbler
1 dl vand

85 g (1 dl) melis
1 hel nellike

½ citron
1 kanelstang
3 dl hvidvin eller cider
2½ dl piskefløde

 
* Fremgangsmåde
1. Kog en lage af vand, sukker, citronsaft, nellike og kanelstang.


2. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær frugten i tynde både.
Lad dem dampe næsten møre (5 min.) i lagen.

 
3. Tilsæt hvidvinen og lad æblerne simre ca. 5 min.
De må endelig ikke koge ud.

 
4. Hæld æblerne med lage op i en glasskål og lad dem blive helt kolde.
5. Server kompotten kold med let pisket flødeskum.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.557 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her