Logo

Abrikos-gulerods-sorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Abrikos-gulerods-sorbet

 

Dessert. 8 personer. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 30 min. Frysetid: 4-5 timer. Middelsvær at lave. Pris: Lav. Retten kan fryses.

 

# Ingredienser

200 g (ubehandlede) tørrede abrikoser

400 g gulerødder

 

Sukkerlage:

180 g sukker (2 dl)
4 dl vand

¼ citron

5 dl sød hvidvin

 

* Tilberedning

1. Kom de tørrede abrikoser i en gryde med vand, der lige dækker, og kog dem i ca 5 min.

Hæld abrikoserne i en sigte.

 

2. Kog de 4 dl vand, sukker og citron til en klar lage.

 

3. Skræl og riv gulerødderne og kom dem i sukkerlagen sammen med abrikoserne.
Kog det mørt under låg ca 30 min.

 

4. Fjern citronen og purér blandingen gennem en sigte med lagen, eller i blender.

5. Tilsæt hvidvinen.

 

6. Hæld blandingen i en is »maskine«, (sorbetière) eller fryser i en metal- eller plastform.

Rør af og til, når sorbeten begynder at fryse til is.

Husk at skrabe siderne isfri hver gang.

 

7. Pisk sorbeten godt igennem lige inden serveringen.
Konsistensen skal være tyk og grødet.

Server i afkølede portionsglas.

 

Tips: En sorbetière klarer selv omrøringen.

Holdbarhed i fryser: 3 måneder.

 

Se opskrifter med abrikoser

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 222 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?