Logo

Agurkeis med mynte og gin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Agurkeis med mynte og gin


En mellemting mellem en drink og en is kan man roligt kalde denne agurkeis. Den er en perfekt mundrenser mellem forret og hovedret, eller som en let cocktail inden maden.

Til 4 personer. 15 minutter.

 
# Ingredienser

1 agurk (skrællet)

1 dl gin

3 spsk citronsaft eller limesaft

10 friske mynteblade

1 knsp salt
*

 
Sådan gør du
1. Blend agurk med gin, citron- eller limesaft, mynteblade og salt til en lind puré.
2. Sigt puréen og fordel den i 4 små isforme eller cocktailglas.
3. Frys isene i min. 6 timer inden servering.
4. Pynt med skiver af citron, agurk eller grønne umodne jordbær.

 
INFO: Tilsættelse lidt større mængder af alkohol til hjemmelavet is, som i opskrifterne her, giver en langt bedre og mindre grynet og krystalliseret konsistens. Mængden af alkohol er vejledende og smag altid til, så det matcher din personlige smag. Dog kan tilsættelse af endnu større mængder alkohol, end nævnt i opskriften, nogle gange forårsage at isen simpelthen ikke kan fryse og opnå en fast konsistens. Server den da som en voksenudgave af ”slush-ice”.

 
Pga. Alkoholprocenterne i isen smelter den hurtigere, så lad være med at tage den ud mere end 3-4 minutter før servering. Så kan nå at smelte nok til at den slipper formen, men stadig sidder fast på pinden og er nem at nyde.

 
Isene kan støbes i næsten hvilken som helst kage- eller isform. Køb træispinde i hobbyforretninger eller webshops – eller endnu bedre, brug smukke gamle skeer til at støbe isen omkring. Ismassen skal smage ret sødt inden den fryses, så lad være med at overdosere citronsaft, når du smager til. Efter frysningen vil isen smage som den skal, med tilpas sødme. Isene kan holde sig op til en måned i fryseren, men spis dem gerne inden for en uge eller to, for den bedste smagsoplevelse og konsistens.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.582 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?

Effektiv reklame - klik her