Logo

Amerikanske pandekager med bærkompot

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Amerikanske pandekager med bærkompot 


Luftige og lækre amerikanske pandekager. Det er nemt og ligetil! Følg denne opskrift.

25 min. til 4 personer.

 

# Ingredienser

150 g hvedemel

2 spsk sukker

½ tsk revet citronskal

1 knsp salt

1 tsk bagepulver

2.5 dl mælk

1 æg

15 g smør

 

Bærkompot:

125 g frosne skovbær

50 g rørsukker

½ vaniljestang

½ dl ahornsirup

*

 

Fremgangsmåde

Pandekager:

Bland mel, sukker, citronskal, salt og bagepulver sammen i en skål.

Tilsæt mælk og æg, og rør indtil dejen bliver glat.  

Smelt lidt smør på en blinispande eller en almindelig stegepande, og sæt klatter af dej på den varme pande.

Beregn ca. 1½ spsk pr. pandekage.

Steg pandekagerne ca. 2 min. på hver side, til de er gyldne og gennembagte.  

 

Bærkompot:

Kom de frosne skovbær i en gryde med rørsukker og en flækket vaniljestang.

Kog dem langsomt op, og lad dem småkoge i ca 15 min til kompotten har marmelade-konsistens.  

 

Servér pandekagerne lune med bærkompot og ahornsirup.

Hvis pandekagerne ikke skal spises direkte fra panden, kan de kommes i et ovnfast fad, dækkes med alufolie og holdes lune i en 100 °C varm ovn.

 

Spis amerikanske pandekager til morgenmad i weekenden, sammen med yoghurt, god mysli og masser af frisk frugt.

 

 

Tips: I stedet for bærkompot kan du servere friske bær fx hindbær, blåbær, brombær, marmelade eller sukker til pynt

Se også vores andre opskrifter på pandekager.

 


 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 923 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?