Logo

Appelsinlagkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Appelsinlagkage 

 

Dessert Kage. Arbejdstid: 1 time Bagetid: 35 minutter. Middelsvær at lave.  Mellem pris. 6-8 personer

 

# Ingredienser til Appelsinlagkage:

Kagebund:

3 æg

sukker (ca )

hvedemel (ca )

1 usprøjtet appelsin reven skal og saft af 

1 tsk bagepulver

smør og rasp til formen

 

Creme:

2 æg

sukker ()

1 tsk Maizenamel

mælk

1 usprøjtet appelsin reven skal og saft af 

2 blade husblas

piskefløde

Endvidere: 1 appelsin

 

Pynt:

vand

sukker (ca. )

2 usprøjtede appelsiner

Springform

 

* Sådan laves Appelsinlagkage:

Kagebund:

1. Sæt ovnen på 180 °C.

Del æggene og pisk blommer og sukker luftigt.

Tilsæt reven appelsinskal og -saft.

Vend hvedemel og bagepulver i.

 

2. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Smør en springform og drys den let med rasp. Kom dejen i.

 

3. Bag den ca. 35 minutter midt i ovnen, til den er lysebrun.

Lad den køle af i formen.

 

Creme:

4. Læg husblassen i blød i rigeligt koldt vand, 8-10 minutter.

 

5. Pisk æg, sukker og Maizenamel sammen i en tykbundet gryde.

Undgå gryder af aluminium, der misfarver mad med mælk og æg.

Rør mælken i.

Bring cremen i kog under piskning og tag gryden fra varmen når cremen tykner.

 

6. Knug husblassen fri for vand og opløs den i den varme creme.

Rør reven appelsinskal og -saft i. Stil cremen til afkøling.

Pisk den kolde creme igennem.

7. Pisk fløden stiv og vend den i den kolde creme.

 

Pynt:

8. Kog vand og sukker sammen til en sukkerlage.

Skær appelsinerne i tynde skiver med skræl.

Kog dem i lagen for svag varme, ca. 10 minutter, og lad dem køle af i lagen.

Læg dem til afdrypning evt. på et stykke køkkenrulle.

 

Anretning:

9. Skær den afkølede kagebund igennem, så der bliver to bunde.

 

10. Skræl appelsinen og befri den for de hvide hinder.

Skær bådene fri mellem hinderne.

 

11. Fordel 1/3 af cremen over den ene bund.

Læg appelsinfileterne over cremen.

Læg den anden bund ovenpå og dæk med resten af cremen.

Pynt med de sukkerkogte appelsinskiver.

 

Tips: Kogelagen kan tilsættes 1 glas orangelikør. Kagebunden kan dryppes med lidt af kogelagen.

 

Se opskrifter med Appelsin  

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 315 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?