Logo

Apppelsin-ananasbeignets med ananassorbet - Bare bedst

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Apppelsin-ananasbeignets med ananassorbet - Bare bedst 

 
Her får du sorbet i flere spændende udgaver. Fx appelsin-ananas med ananassorbet, med appelsinsorbet, ananasmousse-sorbet, ananas-romsorbet
Forberedelse: 20 min. Tilberedning: 10 min. 4 personer

 
# Ingredienser
Sorbet:
1 ananas
1½ dl vand
150 g sukker
1 spsk citronsaft

 
Beignetdej:
30 g blødgjort smør
200 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
1 stort æg, letpisket
revet skal af 1 appelsin
75 g ananasmos (fra sorbeten)
solsikkeolie til dybstegning
kanelsukker

 
* Tilberedning
Skræl ananassen.
Skær kødet i stykker, og kassér stokken i midten.
Purér ananassen i en blender eller foodprocessor.
Passer den gennem en fintmasket si.
Sæt 75 g til side til beignetterne.

 
Kog vandet med sukkeret i en gryde til en let sirup.
Bland hovedparten af den purerede ananas i siruppen,
og bring gryden i kog igen.
Tilsæt citronsaften. Køl helt af.
Kør blandingen i en ismaskine ifølge brugsanvisningen.

 
Bland smørret og melet i en stor skål.
Tilsæt det piskede æg, revet appelsinskal og ananasmos.
Del dejen i 8 portioner, og rul dem til kugler af ensartet størrelse.
Opvarm olien i en gryde for middel varme.
Dybsteg beigneterne, til de er gyldne og gennembagte.
Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og rul dem i kanelsukker.
Serveres lune med ananassorbet til.

 
Appelsinsorbet
Bland revet skal af 1 appelsin og saften af 3 appelsiner med
1 liter vand, 250 g sukker, 1 spsk cremefraiche 38%.
Kør det i en ismaskine.

 
Ananasmousse-sorbet
Bland 1 ananas, 50 g sukker og 2 tsk vaniljesukker i en foodprocessor.
Si det og sæt på køl og fold 1 stiftpisket æggehvide i.
Servér med appelsinfileter, der har trukket i appelsinlikør.

 
Ananas-romsorbet
Rør den purerede ananas sammen med 50 g sukker
opløst i 1½ dl vand og 1 spsk rom.
Tilsæt 1½ dl flødeskum, 2 æggehvider pisket med
100 g flormelis over vandbad, så marengsen bliver fast. Køl af.

 
Ananassorbet med appelsin og citron
Skræl 1 ananas, kør kædet i en foodprocessor, og
rør saften af 1 appelsin og 1 citron samt rørsukkersirup i.
Kør det i en ismaskine.

 
Se alle de bedste opskrifter med  Dessert  Is og sorbet  Frugt og bær  Tærter  Beignets

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.017 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her