Logo

Bær i hvidvinslage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Bær i hvidvinslage

 
Kraftigt smagende bær fx solbær, ribs, hindbær eller brombær er bedst til denne dessert, der gerne må være lidt syrlig.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 15 min. Marineringstid: 1 time

 
# Ingredienser
500 g blandede bær, fx solbær, ribs, hindbær eller brombær
½ portion vaniljeis (se opskriften herunder)
2 dl piskefløde

25 g mandelflager


Lage:
1 dl vand
85 g (1 dl) melis
2 dl hvidvin

 
* Fremgangsmåde
1. Skyl og nip bærrene. Lad dem dryppe godt af.
Kog en lage af vand og sukker.
Når den er tyk, afkøles den og hvidvinen røres i.
Hæld lagen over bærrene og stil dem koldt i en time.

 
2. Pisk fløden halvstiv. Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande.

 
3. Fordel bær og lage i høje portionsglas.
Læg en kugle vaniljeis på og pynt med flødeskum og mandelflager.

 
Nem is - parfait-type
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: 15 min. Frysetid: 3 timer.

 
# Ingredienser
4 æg
ca. 85 g (1 dl) melis
5 dl piskefløde
1 tsk vaniljeessens eller 1 tsk fintreven citronskal

 
* Fremgangsmåde
1. Skil æggene i blommer og hvider.
Pisk blommerne sammen i en skål.

 
2. Pisk hviderne stive og tilsæt sukkeret en teskefuld ad gangen.
Marengsmassen skal være tyk og blank.

 
3. Vend blommerne i, til der ikke længere er gule striber.

 
4. Pisk fløden tyk, men ikke helt stiv og fold den i æggemassen.

 
5. Tilsæt smagsingrediens (eller udelad den).

 
6. Hæld ægge-flødeblandingen i en frysefast form (fx en plastskål).
Dæk med alufolie og sæt den i fryseren mindst 3 timer.
Man behøver ikke at røre i denne is under frysningen.

 
7. Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 15 min. før den skal spises.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.365 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her