Logo

Charlotte Russe med chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Charlotte Russe med chokolade 

 
En god gammeldags dessert, som er ved at komme til ære og værdighed igen. Og lækker er den! Lyder det ikke godt? God at forberede og så lige servere, når det er spisetid.
Tid: 2-3 timer, heraf 5 min i ovnen og 1-2 timers afkøling. 6 pers.

 
# Ingredienser
ROULADE:
3 æg
2 dl sukker
2 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
3 spsk kakao
½ dl mælk

 
FYLD:
1 glas abrikospuré (babymad, 200 g)

 
CHOKOLADEMOUSSE:
200 g mørk blokchokolade
2 spsk Apricot Brandy eller en anden frugtlikør
3 æg
3 dl piskefløde
 
* Fremgangsmåde
1. Pisk æg og sukker skummende.
Bland hvedemel, bagepulver og kakao og vend det i æggesnapsen sammen med mælken.

 
2. Hæld dejen i en bradepande med bagepapir 30x40 cm.

 
3. Bag kagen midt i en 250 °C varm ovn i 5 min.

 
4. Vend kagen ud på et stykke sukkerdrysset papir.
Smør abrikospureen på og rul den sammen.         

 
5. Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovnen. Rør likøren i.

 
6. Del æggene. Rør blommerne i chokoladen, en ad gangen.

 
7. Pisk æggehvider og fløde til skum i hver sin skål.
Vend først flødeskummet i chokoladen og derefter meget forsigtigt æggehviderne.

 
8. For en rundbundet skål indvendig med plastfolie.

 
9. Skær rouladen i 1 cm tykke skiver.
Læg skiverne tæt sammen i skålen, så der dannes "en skal" af rouladeskiver.
Fyld derefter skålen med chokolademousse.
Lad det stå koldt 1-2 timer.

 
10. Vend Charlotten ud på et serveringsfad og træk forsigtigt folien af.
Server straks.


Charlotte Russe med chokolade 

Her er Charlotte Russe vist med hindbærroulade, så er det lettere at se resultatet.

 
Tips: Der går ½ roulade til at lave desserten. Resten kan du servere til kaffen.
Eller den kan fryses ned.

 
INFO: En Charlotte var oprindelig en varm æblepudding bagt i en dyb form foret med brød eller kage. Den optræder i engelsk kogebøger i 1700-tallet og er muligvis opkaldt efter dronning Charlotte, som efter sigende elskede æbler. Charlotten blev så til en Charlotte Russe, hvor midten blev fyldt med en kold creme eller fromage og afkølet. Den menes at være opfundet i 1802 af den franske kok Antonin Carême, som oprindelig kaldte den Charlotte á la parisienne, inden han omdøbte den til ære for zar Aleksander.


Charlotte Russe med chokolade


Sådan kan en Charlotte kage se ud, med Savoiardi vafler.

 

Se alle de bedste opskrifter med Dessert

Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.240 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her