Logo

Chokoladekage med blåbær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladekage med blåbær


Chokoladekage med blåbær opskrift - I dag bliver der i Kogebog.dk lavet dejlig chokoladekage, med blåbær creme ovenpå, perfekt dessert.

Kagen giver 8-10 stk. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 30 min. Fryse-egnet (uden pynt)

 

#

125 g mørk chokolade

100 g smør

4 æg

175 g sukker

½ dl appelsinjuice

50 g hvedemel

125 g ren rå marcipan (groftrevet)

 

Tilbehør:

½ liter piskefløde

250 g friske blåbær

*

 

Smelt chokolade og smør i en skål over en gryde med kogende vand (vandbad).

Pensl en randform (eller evt. en springform) på 22 cm i diameter med lidt blødt smør.

Pisk æg og sukker til tykt skum med en håndmikser.

Hæld juice og derefter den smeltede chokoladeblanding i.

Sigt melet i dejen og vend den sammen med en dejskraber.

Tilsæt marcipan.

Hæld dejen i formen og bag i ca. 30 min. ved 175 °C.

 

Tjek med en tandstikker eller strikkepind om kagen er gennembagt.

Vend kagen ud på en rist til afkøling.

Anret kagen på et fad med flødeskum og blåbær.

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.980 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her