Logo

Crêpes Alaska

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Crêpes Alaska

 

Crêpes Alaska er en raffineret ret. Kold og varm på samme tid. En lækker klassisk dessert som mange elsker. Server den på en varm sommerdag eller en kold vinterdag. Lige meget hvad vil alle elske denne fantastiske dessert.

Til 4 personer. Tilberedningstid: ½ time. Hviletid: ½ time. Bagetid ialt: 25 min. Fryseegnet uden fyld

 

# Ingredienser

Pandekagedej:
3 æg

100 g (1½ dl) hvedemel
2 dl kaffefløde

1 knsp salt

1 tsk melis

 

Fyld:

½ liter is
50 g mandler

 

* Fremgangsmåde

1. Pisk æg, hvedemel, fløde, salt og sukker sammen til en dej.

Lad den hvile ½ time.

 

2. Bag tynde pandekager, der lægges i en stak.

 

3. Hæld mandlerne over med kogende vand.

Smut dem og skær dem en gang over på langs.

Rist dem gyldne på en tør pande.

 

4. Hav to ovnfaste fade parat. Det ene lidt større end det andet.

Læg et tykt lag salt i bunden af det største og sæt det mindre fad oveni.

Saltet isolerer, så isen i pandekagerne ikke smelter.

 

5. Tag isen ud af fryseren.

Den skal være helt hård.

Skær den i aflange blokke.

Læg en på hver pandekage, som derefter foldes ind over isen.

 

6. Læg pakkerne i det lille ovnfaste fad, drys mandler og lidt melis over.

Stil fadet under grill i 3 min.

7. Desserten serveres straks.

 

Tips:

Kom evt 50 g revet marcipan i pandekagedejen under punkt 1.

 

Sådan luner du dem så nemmest, hvis du vil bage pandekagerne dagen før de skal serveres?:

Læg dem i et ildfast fad med alufolie over, så de ikke bliver tørre.

Giv dem 10-15 minutter ved 150 °C.

Hvis det er en "tyk" stabel skal du enten dele den i flere "tynde" stabler, eller være forberedt på at skulle vende bunken undervejs. Evt. kan du rulle dem sammen og lægge dem ved siden af hinanden, så du undgår en kold midte i en stor stak pandekager.

Alternativ: Varm dem i mikroovnen...

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 128 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Pandekager med chokolade og friske bærLækre sprøde pandekager med en frisk smag af citron og kardemomme, stablet med fløjlsblød...
• Tykke og tynde pandekagerBåde de store danske pandekager og de små tykke amerikanske pandekager er lækre til en...
• Pandekager med æblerPandekager er en dejlig dessert - især efter en suppe. Her er de serveret med æbler og en...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!