Logo

Gode desserter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gode desserter

 
Selvom man skal holde den slanke linje, kan man alligevel spise en god dessert af og til, specielt hvis man holder igen med flødeskum og sukker.
Billede: Marengsæbler med brombær.

 
Klik og se opskriften:
Pærer med ostefyld
Frugtsalat
Marengsæbler med brombær
Nem ferskensorbet
Blåbærkage
Hindbærgelé
Pærer med ingefærsmag

 

Pærer med ostefyld

Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Ikke fryseegnet.
 
# Ingredienser
2 godt modne pærer
100 g hytteost eller flødeost
2 blegselleristilke

1 lille klase blå eller
grønne vindruer
25 g valnøddekerner

 
* Tilberedning
1. Rør hytteosten lind og rør fintsnittede blegselleristilke i.
2. Del druerne i halve og tag kernerne ud. Bland dem i osten.
3. Skær pærerne i halve og tag kernehuset ud.
4. Fordel osten på de halve pærer og drys til sidst med grofthakkede valnøddekerner.

 
OBS. Hvis du vil lave desserten færdig i god tid, bør de halve pærer dryppes med lidt citronsaft inden ostefyldet kommes på, ellers bliver de mørke.

 
Gå til toppen af siden

 

Pærer med ingefærsmag

Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 10 min. Ikke fryseegnet.

 
# Ingredienser
1 dåse henkogte pærer på 475 g
ca 1 dl cremefraiche

2-3 spsk finthakket syltet ingefær eller 1½ tsk tørret ingefær

 
* Tilberedning
1. Fordel halve pærer med lidt af lagen i portionsglas.
2. Rør cremefraiche og ingefær sammen og fordel det på pærerne.

 
Gå til toppen af siden

 

Hindbærgelé

 
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 15 min. Geleringstid: ca 2 timer. Ikke fryseegnet.

 
# Ingredienser
6 blade husblas
4 dl æblejuice
500 g hindbær

 
* Tilberedning
1. Læg husblassen i koldt vand 10 min.
2. Knug husblassen fri for vand og kom den i æblejuicen.
Smelt den over svag varme.
3. Kom hindbærrene i æblejuicen og hæld det derefter i en form eller i portionsglas.
Lad det stivne på et koldt sted.
Vaniljeis eller råcreme er velegnet som tilbehør.  

 
Gå til toppen af siden

 

Blåbærkage

 
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 20 min. Bagetid: ½ time. Fryseegnet.

 
# Ingredienser
275 g blåbær
2 æg

2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
2 spsk hvedemel

250 g hytteost

 
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Kom de skyllede blåbær i et ovnfast fad.
2. Pisk æg, sukker og vanilje sammen.
Vend melet i sammen med hytteosten.
3. Kom det over blåbærrene i fadet og bag midt i ovnen i ca 30 min.
Server desserten lun.

 
Gå til toppen af siden

 

Nem ferskensorbet

 
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 15 min. Frysetid: ca 2 timer.
 
# Ingredienser
1 dåse henkogte ferskner på 425 g
250 g hindbær eller blåbær

 
* Tilberedning
1. Kom fersknerne i en blender og blend dem til mos.
Rør mosen sammen med ferskenvæden.
2. Kom blandingen i en form eller skål og frys det 1 time.
Rør i blandingen og frys endnu 1 time.
3. Skiv isen op i portionsglas og pynt med hindbær og blåbær.
Server straks efter.

 
Gå til toppen af siden

 

Marengsæbler med brombær

 
Til 4 personer. Tilberedningstid: 20 min. Gratineringstid: 5 min. Ikke fryseegnet.

 
# Ingredienser
4 æbler
1 liter vand
1 spsk citronsaft
500 g brombær
2 æggehvider

½ dl sukker

 
* Tilberedning
1. Bring vand og citronsaft i kog.
Skræl æblerne og tag kærnehuset ud.

Kog æblerne i 5 min. i væden.
2. Tag dem op og kom dem i et ovnfastfad.

3. Mos halvdelen af brombærrene og fordel dem i kernehusets sted.
Kom resten omkring æblerne.

4. Pisk æggehviderne meget stive.
Pisk lidt af sukkeret i og vend resten i til sidst.
5. Fordel marengsmassen over æblerne og gratiner ved 225 °C i 5 min.
Server straks efter.

 
Gå til toppen af siden

 

Frugtsalat

 
Til 4 personer. Tilberedningstid: 15 min. Marineringstid: 1 time. Ikke fryseegnet.

 
# Ingredienser
1 honningmelon på ca 500 g
3 appelsiner

et par blade citronmelisse
1½ dl sød hvidvin

 
* Tilberedning
1. Skræl melonen og skær den midt igennem.
Tag kernerne ud.
Skær derefter melonen i både og derefter i smalle stykker på tværs.
2. Skræl appelsinerne og fjern den hvide hinde.

Del appelsinerne i både og skær dem derefter i små stykker.
Skær citronmelissebladene i smalle strimler.
3. Bland melon- og appelsinstykker med citronmelissen i en skål.
Hæld vinen over.

4. Lad frugtsalaten stå koldt 1 times tid inden den serveres.

 
Gå til toppen af siden

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 14.395 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her