Logo

Hindbærkoldskål med mandelkammerjunkere

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Hindbærkoldskål med mandelkammerjunkere

 
Luftig koldskål er en ægte klassiker, her i en ny version med frisk hindbærsmag, serveret med sprøde, hjemmebagte mandelkammerjunkere og luftig skum på toppen.
4 personer - koldskål 15 minutter - kammerjunkere 40 min

 
# Ingredienser
Kammerjunkere:

75 g koldt smør i tern

100 g mandelmel eller finmalede mandler

50 g rørsukker

50 g hvedemel

3 spsk havregryn

1 tsk kardemomme (kan udelades)

1 tsk salt

1 æg

 
Hindbærkoldskål:

2 æg, delt i blommer og hvider

3 spsk sukker, efter smag

½ vaniljestang, kornene af

½ citron eller lime, økologiske, saft efter smag

200 g hindbær, friske og frosne

3 dl ymer eller A38

1 l kærnemælk

4 spsk flormelis

blandede, friske bær og rød kløver til pynt
*

 
Sådan gør du
1. Tænd ovnen på 175/160 °C varmluft.
2. Ælt alle ingredienserne til kammerjunkerne sammen.
Rul dejen til små kugler (40-50 stk.), sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pres dem let flade.
Bag kammerjunkerne i ca 20-25 min, til de er gyldne i kanten.
Lad kammerjunkerne køle helt af inden servering.  

 
3. Pisk æggeblommerne med 2 spsk sukker, vaniljekorn (gem lidt til skummet) og citronskal i et par minutter, til det er lyst og luftigt.
4. Mos eller blend hindbærrene og rør dem i æggeblommerne, sammen med ymer og kærnemælk.
Smag til med ekstra sukker og citronsaft.
Sæt koldskålen på køl indtil servering.

 
5. Pisk imens æggehviderne stive med en knivspids salt.
Tilsæt flormelis, vanilje og pisk videre i 2-3 min., til skummet er blankt og sejt.
Smag evt. også skummet til med lidt revet citronskal.

 
6. Server koldskålen i afkølede skåle med en skefuld skum, knuste kammerjunkere og friske bær.

 
Tips: Koldskålen kan også serveres med kokosflager eller ristede havregryn i stedet for skum og kammerjunkere.

 
Se flere dejlige opskrifter med dessert HER og med bær HER
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 5.605 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her