 
 
   
Her er mange dejlige opskrifter – inklusiv denne skønne hindbærsalat, der passer perfekt til enhver sommerbegivenhed og så endda med ostespecier. Specie
er oprindeligt en betegnelse for en dansk mønt fra 1700-tallet. Senere er
udtrykket også brugt om små, flade kager, der i form minder om mønten. 
Til 6 personer 
 
# Ingredienser
Ostespecier (45 stk.): 
150 g hvedemel (ca. 2½ dl) 
¼ tsk fint salt 
½ tsk groftkværnet peber 
100 g koldt smør 
100 g fintrevet, mellemlagret Danbo ost 45+ (25%) 
 
Dressing: 
1 spsk hindbærvineddike
1 spsk sukker 
¼ tsk fint salt 
2 spsk vindruekerneolie 
2 spsk vand 
 
Hindbærsalat:
1¼ liter feldsalat i buketter (ca. 75 g) 
200 g friske eller frosne, optøede hindbær 
100 g mellemlagret Danbo ost 45+ (25%) i små tern 
½ tsk groftkværnet peber 
 
* Tilberedning
Ostespecier: Bland mel, salt og peber i en skål. 
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen.
Tilsæt osten. 
Ælt dejen let sammen og tril den til en "pølse"
(ca. 22 cm lang). 
Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time. 
 
Skær derefter "pølsen" i ca. ½ cm tykke skiver
(ca. 45 stk.). 
Læg ostespecierne på plader med bagepapir og 
bag dem øverst i ovnen i ca. 10 min. ved 200 °C. 
 
Dressing: 
Pisk eddike, sukker og salt sammen. Pisk olien i lidt efter
lidt. 
Pisk vandet i og stil dressingen tildækket i køleskabet i
mindst ½ time. 
Smag til. 
 
Hindbærsalat: 
Anret på 1-2 fade en bund af feldsalat. 
Fordel herpå hindbær, ostetern og ca. halvdelen af
ostespecierne. 
Drys med peber. Server dressingen i en skål ved siden af. 
 
Tips: 
Ostespecierne er også velegnede til en velkomstdrink – 
serveret sammen med oliven og bladselleri. 
Den rå dej kan opbevares i køleskabet, trillet til en
"pølse" og 
indpakket i alufolie, i 1-2 døgn. 
De bagte ostespecier kan opbevares i en tæt kagedåse i 3-4
døgn. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Hindbær
eller Salat
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.