Logo

Hvidvinsgelé med druer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hvidvinsgelé med druer

 

Druer i vingelé er en enkel, men ganske imponerende dessert, der kan serveres som den er eller med flødeskum, evt. smagt til med portvin, eller råcreme til.

Til 6-8 personer. Tilberedningstid: ca 20 min. Køletid: 2-3 timer. Ikke fryseegnet. 

 

# Ingredienser

15 blade husblas

1 kg grønne druer
85 g (1 dl) melis
2½ dl vand

½ citron

1 flaske halvtør hvidvin

 

* Fremgangsmåde

1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min.

 

2. Skyl druerne, halver dem og fjern kernerne.

 

3. Bring vandet i kog i en kasserolle.

Tag den fra varmen og lad den køle lidt.

Knug husblassen og smelt den i det varme vand.

Når den er helt opløst, tilsættes sukker, og når det er opløst, saften af den halve citron.

 

4. Hæld hvidvinen i og stil geleen koldt.

 

5. Skyl en randform (eller anden form) med koldt vand.

Den skal rumme 1¼-1½ liter.

Hæld ca 1 cm af geleen, der er ved at tykne, i formen.

Vip den så både sider og bund bliver dækket af et lag gele.

6. Læg et lag druer, med den buede side nedad, i formen.

Hæld gelé over, så det lige dækker.
Fortsæt med druer og gelé, til formen er fuld.

Hvis geleen i kasserollen stivner, inden du er færdig, må den lunes lidt.

 

7. Dæk formen til med alufolie og stil den i køleskabet, til geleen er stiv.

Det tager 2-3 timer.

 

8. Ved serveringen lader du en kniv løbe langs yder- og indersiden af randformen for at løsne geleen.

Væd serveringsfadet med vand.

Dyp formen 2-3 sekunder i kogende vand.

Læg fadet over formen og vend desserten ud.

 

9. Desserten kan serveres som den er eller du kan give flødeskum, evt. smagt til med portvin, eller råcreme til.


Hvidvinsgelé med druer

Skyl formen i koldt vand. Hæld 1 cm tyknet gelé i formen, der vippes, så det fordeler sig. Læg et lag druer, hæld lidt gelé over og lad det stivne.


Hvidvinsgelé med druer

Fortsæt til formen er fyldt op. Vend geleen ud på et vædet fad, så glider den fint på plads.

Fyld evt. hullet med flødeskum eller råcreme - drys med friske mynteblade!

 

Tips: Gelé kan også bruges til pynt, over bær på en kage, en budding eller en fromage.

Ofte får man på den måde en raffineret smagssammensætning.

Kog 1 dl vand eller saft til en lage med 2-3 spsk melis efter smag.

Tilsæt 2 blade smeltet husblas, der hældes i i en tynd stråle.

Smag evt. til med andre smagsingredienser (likør, citronsaft, stærk kaffe, ca. 2 spsk).

Lad geleen tykne, hvorefter den øses over desserten.
Hvis geleen bliver stiv, inden man er klar til pynt, varmes den forsigtigt op.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 179 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æblegelé med frugterHjemmelavet gelé smager bare bedst! - Naturen vrimler med spiselige frugter - især hen på...
• RødvinsgeléRødvinsgelé er en flot afslutning på en fin middag. Rødvinsgelé med hindbærsmag er en...
• Æblegelé med frugterHjemmelavet gelé smager bare bedst! - Naturen vrimler med spiselige frugter - især hen på...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!